Legea care modifică unele acte normative din domeniul sănătăţii, neconstituţională în ansamblul său

Parlamentul a nesocotit limitele cererii de reexaminare formulate de preşedintele Iohannis, drept pentru care legea vizând modificarea unor acte normative din domeniul sănătăţii este neconstituţională în ansamblul său, transmite CCR.
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar (Epoch Times România)

Curtea Constituţională a admis obiecţia preşedintelui Iohannis şi a declarat că legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii este neconstituţională, în ansamblul său.

"În urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii este neconstituţională, în ansamblul său.

Pentru a pronunţa această soluţie, Curtea a constatat, în esenţă, că Parlamentul a nesocotit limitele cererii de reexaminare, drept pentru care a constatat că legea, în ansamblul său, încalcă art.77 alin.(2) din Constituţie.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi prim-ministrului. Argumentele reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I", transmite CCR.

Reamintim că pe 25 aprilie, şeful statului a trimis către CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii. În sesizare, Iohannis a atras atenţia că a cerut Parlamentului reexaminarea acestei legi, însă aleşii au modificat şi alte articole decât cele semnalate, iar Guvernul a emis două ordonanţe de urgenţă ce transpun legislativ o parte din dispoziţiile acesteia, deşi făcea obiectul unei cereri de reexaminare. Mai mult, explică preşedintele Iohannis, legea întoarsă de la promulgare conţine prevederi ce contravin Constituţiei, arată Hotnews.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne