Libanul se va plânge la ONU: Acuză Israelul de perturbarea sistemelor sale de navigaţie

Aeroportul Internaţional Rafic Hariri din Beirut, Liban
Aeroportul Internaţional Rafic Hariri din Beirut, Liban (Wikipedia.org)

Libanul va depune o plângere urgentă la Consiliul de Securitate al ONU în legătură cu ceea ce a numit încălcarea de către Israel a suveranităţii sale prin perturbarea sistemelor sale de navigaţie, a declarat vineri Ministerul libanez de Externe.

Într-o declaraţie, Ministerul a afirmat că Israelul afectează siguranţa aviaţiei civile în spaţiul aerian al Aeroportului Internaţional Rafic Hariri din Beirut, relatează Reuters.

"De asemenea, Libanul consideră că Israelul este responsabil la nivel internaţional pentru consecinţele oricărui accident sau dezastru cauzat de politica deliberată a acestuia de bruiere a sistemelor de navigaţie aeriană şi terestră şi de perturbare deliberată a dispozitivelor de recepţie şi transmitere a semnalelor", se arată în declaraţie.

Totuşi, Libanul nu a oferit detalii specifice cu privire la natura acţiunilor Israelului de perturbare a sistemelor sale de navigaţie.

"Libanul permite Hezbollah să atace civili israelieni de pe teritoriul său", a transmis un purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe.

"Libanul este ultima ţară care poate discuta despre suveranitate în timp ce adăposteşte o organizaţie teroristă care a strămutat zeci de mii de cetăţeni".

Gruparea libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, şi Israelul au fost implicate în ostilităţi de când a izbucnit războiul din Gaza, în urmă cu cinci luni, schimbând focuri de armă transfrontaliere.

Este cel mai grav conflict dintre Israel şi Hezbollah de la un război din 2006, alimentând temerile privind o confruntare şi mai amplă. Violenţele de la graniţă au forţat zeci de mii de persoane de ambele părţi să fugă şi au generat temeri că conflictul din Gaza s-ar putea extinde în restul regiunii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe