Ludovic Orban, în cursa pentru şefia PNL: Şi-a anunţat "candidatura fermă"

Unul dintre cei mai cunoscuţi liberali, Ludovic Orban, râvneşte la şefia partidului după ce a fost achitat, în primă instanţa, în dosarul în care era judecat pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite pe vremea când fusese desemnat candidat la Primăria Capitalei.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Tras pe linie moartă după dosarul deschis în campania pentru Primăria Capitalei, Ludovic Orban - care a obţinut o achitare în primă instanţă - şi-a anunţat luni "candidatura fermă" la preşedinţia PNL. Până acum, doar colegul său Cătălin Predoiu şi-a mai anunţat intenţia de a prelua şefia partidului.

"Am aşteptat această reuniune a Biroului Politic al PNL, care dă startul alegerilor interne în partid, pentru a-mi anunţa candidatura fermă la funcţia de preşedinte al PNL. Mi-am depus candidatura la funcţia de preşedinte al PNL pentru a oferi partidului din care fac parte caracter şi identitate, forţă şi credibilitate. Ca preşedinte al PNL, vreau să fiu garantul unităţii, coeziunii interne a PNL, iar obiectivul meu principal este să transform în bine PNL, astfel încât să putem să câştigăm toate competiţiile electorale împotriva PSD.

Îmi doresc ca PNL să devină forţa politică dominantă în societatea românească. Din punctul meu de vedere nu operez nicio discriminare între membrii PNL. Nu fac parte din nicio cooperativă, din nicio facţiune, din nicio gaşcă, din niciun grup. Eu fac parte dintr-o echipă, iar echipa mea este întregul PNL", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Reamintim că Ludovic Orban, fostul candidat PNL la Primăria Capitalei, a fost trimis în judecată pe motiv că i-ar fi cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru a-şi finanţa campania la alegerile din toamna lui 2016.

Potrivit DNA, Urdăreanu - denunţător în acest dosar - ar fi acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Ludovic Orban o deţine în cadrul partidului politic şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes pentru afacerile controlate de omul de afaceri.

Recent, pe 31 ianuarie, Orban însă a fost achitat de acuzaţiile ce i se aduc. Decizia nu este însă definitivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne