M.Britanie se confruntă cu cea mai mare scurgere de petrol din Marea Nordului din ultimul deceniu

(PIUS UTOMI EKPEI/AFP/Getty Images)

O scurgere de petrol care a început săptămâna trecută pe o platformă a grupului Shell din Marea Nordului este cea mai mare înregistrată în regiune în ultimul deceniu, a anunţat Guvernul britanic, care a dat asigurări că nu va atinge coastele ţării.

"Scurgerea ar putea atinge mai multe sute de tone" a anunţat Ministerul Economiei într-un comunicat, precizând că această estimare este în curs de revizuire şi că Paza de Coastă survolează zona de două ori pe zi pentru a monitoriza situaţia.

"Deşi este de mici proporţii în comparaţie cu incidentul din Golful Mexic, această scurgere este substanţială" pentru Marea Britanie, a precizat Ministerul Energiei.

Dacă estimarea se va confirma, această scurgere va fi cea mai importantă înregistrată după 2001 în largul coastelor britanice.

În 2009, aproape 51 de tone de petrol s-au scurs de la instalaţiile petroliere aflată în zonă, potrivit Ministerului Energiei.

Grupul petrolier Shell a anunţat săptămâna trecută că a detectat o scurgere de petrol la un oleoduct care leagă platforma petrolieră Gannet Alpha, situată la circa 180 de kilometri în larg faţă de Aberdeen, localitate din estul Scoţiei.

Shell a precizat în weekend că scugerea este sub control şi că a fost redusă considerabil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe