Macovei: Minciuna despre Codex Aureus se întoarce împotriva geniilor malefice din fabrica de intrigi a Guvernului

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Faimosul manuscris carolingian de la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, Codex Aureus, care ar fi ajuns în Ungaria pentru că europarlamentarul Monica Macovei ar fi "pledat" la CEDO împotriva României. Minciuna provine de la "fabrica de intrigi şi minciuni a Guvernului Ponta" şi a fost propulsată în spaţiul public de "vocile jurnalistice ale propagandei PSD", susţine fostul ministru al Justiţiei.

"Ponta, ai înstrăinat Codex Aureus şi clădirea Bibliotecii "Batthyaneum", în loc să le retrocedezi Bisericii Romano-Catolice, cum te obligă legea? Aşa susţin vocile propagandei PSD, că România "a pierdut" cea mai valoroasă carte din lume, care "a ajuns la unguri"?, întreabă Monica Macovei.

"Discipolii lui Ponta au inventat acum şi minciuna copy&paste"

"Ruptura de logică din ultima minciună la adresa mea lansată de vocile "jurnalistice" ale propagandei PSD este evidentă, pentru că singurul care ar fi putut "pierde" Codex Aureus şi Biblioteca "Batthyaneum" "în favoarea Ungariei" este statul, adică Guvernul Ponta. Guvernul, prin instituţiile sale abilitate, este singurul în măsură să poarte negocieri între două state şi să "piardă" în favoarea Ungariei.

Minciuna lansată inclusiv de Antena 3 şi de câţiva sateliţi online, că aş fi "pledat" la CEDO împotriva României şi "în favoarea Ungariei", se întoarce ca un bumerang chiar împotriva lui Ponta şi a geniilor malefice din fabrica de intrigi a Guvernului" a precizat Monica Macovei.

"Metoda folosită este cea patentată deja de Victor Ponta: copy&paste"

"Vocile propagandei PSD şi a lui Ponta au dat copy&paste unui articol scris de Gheorghe Funar, în septembrie 2014, în câteva publicaţii din Cluj Napoca. Gheorghe Funar, în retorica naţionalistă care l-a consacrat, îl acuza pe Victor Ponta, în articol, că "ceea ce s-a petrecut recent cu Codex Aureus şi Biblioteca Batthyaneum dovedeşte că premierul Victor Viorel Ponta şi PSD au adus UDMR la guvernare şi i-a oferit postul de vicepremier şi ministru al Culturii lui Kelemen Hunor cu scopul de a facilita un furt pios împotriva Poporului Român şi patrimoniului naţional!".

Gheorghe Funar reface şi istoricul legislativ al acestui caz, de la OUG din 1998, dată de Guvernul Radu Vasile, care prevedea restituirea Bibliotecii către Biserica Romano-Catolică, istoric preluat, de altfel, prin copy&paste de propaganda lui Ponta. Fabrica de intrigi şi minciuni a Guvernului Ponta a scos din articolul lui Gheorghe Funar referirile la Victor Ponta, PSD şi UDMR şi l-a livrat vocilor "jurnalistice" ale propagandei adăugând numele meu, de câteva zile, ca să acopere scandalul Şova-Ponta-urmăriţi penal. "Subiectul" a fost dezbătut la Antena 3, iar apoi a fost preluat şi pe dcnews. Niciun jurnalist nu a citat "sursa", articolul din septembrie 2014 al lui Funar, cosmetizat pentru publicul lor, incluzând numele meu în articol", a explicat Macovei.

"Disperarea i-a luat minţile lui Ponta care lasă minciuna copy&paste să umple televizorul şi mediul online"

Europarlamentarul susţine că nu a pledat niciodată la CEDO în acest caz, pentru că, practic, nu aveam cum să o facă, deoarece decizia CEDO a apărut în septembrie 2012, iar ea nu mai are activitate de avocat din decembrie 2004, când a devenit ministru al Justiţiei.

"Apador CH a transmis un comunicat de presă în septembrie 2012, anunţând că avocaţii săi au câştigat acest proces la CEDO. Este, aşadar, un caz care s-a soluţionat la CEDO în 2012, readus acum în discuţie, deşi nu a apărut niciun element nou. Cazul vizează respectarea dreptului la proprietate.

Culmea este că Ponta ştie acest lucru. Una din "dovezile" prezentate de vocile propagandei PSD, o scrisoare pe care Ponta ar fi primit-o cândva (propagandiştii nu spun când) de la Autoritatea de Restituire a Proprietăţilor, prin care i se atrage atenţia că trebuie să respecte decizia CEDO, precizează negru pe alb că m-am "retras din proces" în 2004, când practic nici nu începuse", a arătat fostul ministru.

În opinia Monicăi Macovei, "disperarea i-a luat minţile lui Ponta, care lasă minciuna copy&paste să umple televizorul şi mediul online, sperând că lumea va uita că este "suspect" la DNA, chiar urmărit penal, şi nu-şi mai dă seama că aceasta se întoarce împotriva lui."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne