Macron promite revitalizarea dialogului cu Rusia privind Siria şi Ucraina dacă va câştiga alegerile

Candidatul prezidenţial Emmanuel Macron a promis, într-un interviu cu săptămânalul Jeune Afrique, că, în cazul în care va câştiga alegerile, va relua discuţiile cu Rusia pentru a soluţiona crizele din Siria şi Ucraina.
Emmanuel Macron.
Emmanuel Macron. (Eric Piermont/AFP/Getty Images)

“Rusia este o naţiune cu o mare cultură şi o istorie glorioasă. Am fost aliaţi, inclusiv în perioada [fostei] Uniuni Sovietice”, a declarat candidatul prezidenţial de centru Emmanuel Macron.

“Totuşi, nu există niciun motiv să permitem Rusiei să încalce normele dreptului internaţionale”, a adăugat el.

“Sunt pregătit să revitalizez dialogul pentru a rezolva crizele în care este implicată Rusia”, a promis Macron, făcând referire la conflictele care au loc în prezent în Siria şi estul Ucrainei. “Mai mult, voi apăra cu vigilenţă principiile noastre, fără ostilitate şi fără compromisuri, de asemenea”.

Macron speră că, spre deosebire de ceilalţi candidaţi prezidenţiali, va fi capabil să câştige respectul preşedintelui rus Vladimir Putin. De asemenea, el a subliniat faptul că, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale, ar putea facilita înlăturarea sancţiunilor adoptate împotriva Rusiei dacă aceasta “îşi respectă angajamentele”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe