Mai marii ţării se întrunesc în şedinţa CSAT. Focus pe situaţia sistemului de sănătate şi implementarea deciziilor summitului NATO

La Palatul Cotroceni va avea loc marţi şedinţa trimestrială ordinară a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, prezidată de Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Palatul Cotroceni va găzdui marţi şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pe ordinea de zi figurând implementarea deciziilor summitului NATO de la Varşovia şi situaţia sistemului de sănătate.

"Ordinea de zi a şedinţei cuprinde următoarele puncte: implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varşovia cu implicaţii la nivel naţional, evoluţiile din Orientul Mijlociu şi implicaţii pentru România, principalele măsuri necesare pentru înlăturarea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale generate de un aflux masiv de imigranţi precum şi pentru prezervarea climatului de ordine şi siguranţă publică", a informat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătoarea de cuvânt a Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, citată de Hotnews.

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse discuţii pe tema situaţiei operatorilor din industria de apărare, evaluarea nivelului de securitate cibernetică a instituţiilor publice din România, constituirea şi operaţionalizarea brigăzii multinaţionale pentru dezvoltarea şi consolidarea elementelor esenţiale ale prezenţei aliate înaintate adaptate, sistemul de sănătate publică şi starea de sănătate a cetăţenilor, a precizat Dobrovolschi.

Pe ordinea de zi a reuniunii CSAT de marţi vor fi şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională, iar la finalul acestei şedinţe vor fi declaraţii de presă, a mai anunţat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei.

Precedenta şedinţă a CSAT a avut loc pe 26 iulie şi a avut pe ordinea de zi inclusiv subiectul prezenţei navale NATO la Marea Neagră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne