Marian Preda, ales preşedinte al Senatului Universităţii din Bucureşti

Fost membru al Consiliului General al CNATDCU care a decis că Victor Ponta a plagiat, sociologul Marian Preda a fost ales preşedinţe al Senatului Universităţii din Bucureşti.
Marian Preda (Epoch Times România)
Loredana Diacu
04.12.2015

Marian Preda a fost ales preşedinte al Senatului Universităţii din Bucureşti, înlocuindu-l în funcţie pe Vlad Nistor. Fostul decan al Facultăţii de Sociologie din cadrul Universităţii din Bucureşti a fost ales în noua funcţie miercuri, fiind singurul candidat, relatează Hotnews.

"Funcţia mă onorează la fel de mult ca cea pe care am deţinut-o timp de aproape 8 ani, până ieri, de decan al Facultăţii de Sociologie. Rămân în continuare profesor şi conducător de doctorat la Facultatea de Sociologie şi voi face tot ce pot în Senatul Universităţii pentru ca Universitatea să devină mai eficientă şi mai transparentă dar în special pentru ca ea să rămână primul bastion de apărare a eticii academice, a valorilor morale de care România are atâta nevoie", a scris Preda pe Facebook, ulterior numirii.

Reamintim că Marian Preda a făcut parte din Consiliul General al CNATDCU care a decis că Victor Ponta a plagiat, dar care a fost reorganizat de Liviu Pop în aceeaşi zi în care a dat acest verdict iar Universitatea din Bucureşti este instituţia care a concluzionat că Ponta, la vremea respectivă premier, a plagiat în teza sa de doctorat susţinută la Facultatea de Drept a Universităţii.

Marian Preda are 52 de ani şi a absolvit două facultăţi - Facultatea de Mecanică a Universităţii Politehnice Bucureşti şi ulterior Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii Bucureşti, în cadrul căreia a urmat şi masteratul în Politici Sociale - din care 6 luni cursuri de master au fost parcurse în Cambridge, UK, potrivit CV-ului său. În 2001 a obţinut titlul de doctor în sociologie.

Sociologul a fost pentru un an preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, baza constituirii Partidului Mişcarea Populară. Preda a demisionat din această funcţie la două zile după ce Elena Udrea a câştigat şefia partidului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor