Marius Copil, jucătorul cu cel mai rapid serviciu la Openul Australiei

Tenismanul român Marius Copil. (MARK RALSTON / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
22.01.2015

Tenismanul român Marius Copil, învins joi de Stanislas Wawrinka, la Melbourne, şi-a lăsat, totuşi, amprenta asupra turneului Australian Open, prin cel mai rapid serviciu din competiţie, cu 242 km/h.

Wawrinka, deţinătorul titlului şi numărul patru mondial, s-a calificat în turul al treilea după un meci strâns, câştigat cu 7-6 (7/4), 7/6 (7/4), 6-3 în faţa arădeanului de 24 de ani aflat pe locul 194 în lume.

Copil a reuşit 17 aşi în faţa lui Wawrinka, iar elveţianul a apreciat jocul prestat de român, care venise din calificări şi se afla la primul său turneu de Mare Şlem din carieră.

''A fost un meci dificil. Mă bucur că m-am calificat şi mai ales în trei seturi. Condiţiile nu au fost uşoare azi, a fost foarte cald şi s-a jucat rapid. Iar el (Copil, n. red.) a jucat grozav. A servit foarte bine şi a pus multă presiune pe mine. Nu a fost cel mai bun tenis al meu, dar mă bucur de felul cum am luptat azi şi pentru rezultat'', a declarat Wawrinka după meci.

Site-ul oficial al turneului notează că echilibrul meciului a fost dat şi de faptul că jucătorii au constituţii fizice şi stiluri asemănătoare, iar după ce şi-au intrat în ritm au oferit un tenis impresionant.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor