Mass media de stat siriană raportează un atac aerian israelian în sudul Siriei

Avioane de luptă israeliene.
Avioane de luptă israeliene. (Captură Foto)

Televiziunea de stat siriană a raportat un atac asupra regiunii Tel Haraa în guvernatoratul Daraa, din sud-vestul Siriei.

Potrivit agenţiei siriene de ştiri de stat SANA, daunele produse de presupusul atac israelian s-au limitat la pagube materiale.

​ În luna iunie, sistemele de apărare aeriene ale Siriei au raportat doborârea câtorva rachete israeliene într-un alt presupus atac aerian israelian în provincia Daraa. Ulterior în aceeaşi zi, SANA a susţinut că armata israeliană a desfăşurat de asemenea “atacuri electronice” împotriva sistemelor de apărare siriene pentru a încerca să submineze instalaţiile radar ale forţelor militare ale Damascului.

Tel Aviv a recunoscut anterior că a desfăşurat “sute” de atacuri aeriene în Siria în ultimii ani şi că acestea au fost îndreptate împotriva unor presupuse ţinte militare iraniene sau ale Hezbollah. Damascul a condamnat atacurile ca fiind o încălcare gravă a dreptului internaţional, iar Iranul a precizat că prezenţa sa în Siria a fost limitată la asistarea forţelor siriene în lupta împotriva grupului jihadist Statul Islamic, a grupului terorist Al-Qaeda şi a altor grupuri similare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe