McDonald's, afectat de o pană de tehnologie în Marea Britanie, Australia, Japonia şi China

McDonald's.
McDonald's. (David Paul Morris / Getty Images)

Restaurantele McDonald's din mai multe ţări, inclusiv din Marea Britanie şi Australia, au fost afectate de o "pană de tehnologie", în timp ce lanţul de restaurante fast-food a negat că ar fi fost afectat de un atac de securitate cibernetică, potrivit The Guardian.

Serviciile din Australia, Marea Britanie, Japonia şi China au fost afectate, iar în alte părţi au fost raportate probleme neconfirmate, fiind afectate comenzile la restaurant, la drive-through şi online.

Un purtător de cuvânt la nivel mondial al McDonald's a declarat că societatea lucrează pentru a rezolva problema nespecificată.

"Suntem conştienţi de o întrerupere tehnologică, care a afectat restaurantele noastre; problema este acum în curs de rezolvare. Le mulţumim clienţilor pentru răbdarea lor şi ne cerem scuze pentru orice inconvenient pe care aceasta l-ar fi putut cauza. În special, problema nu este legată de un eveniment de securitate cibernetică", a declarat purtătorul de cuvânt.

Un purtător de cuvânt al McDonald's din Marea Britanie a declarat că întreruperea care a afectat restaurantele a fost "rezolvată" în Marea Britanie şi Irlanda. În Marea Britanie, site-ul Downdetector, care semnalează întreruperile de funcţionare a aplicaţiilor, a raportat peste 600 de întreruperi ale aplicaţiei vineri dimineaţă, cu un vârf de întreruperi în jurul orei 7:00.

Într-o postare pe X, un client din Australia a declarat că a fost "imposibil să cumpere ceva" prin drive-through sau online.

"@abcnews Maccas nu mai funcţionează, se pare că sistemul s-a blocat. Nicio problemă, mâncarea este încă disponibilă şi puteţi plăti electronic, dar se pare că nu prin intermediul aplicaţiei".

Un purtător de cuvânt al McDonald's din Australia a declarat că problema "afectează în prezent restaurantele noastre la nivel naţional".

Problema a afectat şi Japonia, contul X al McDonald's Japonia confirmând că a existat o "defecţiune a sistemului" care a afectat magazinele.

"Ne cerem scuze pentru orice neplăcere pe care acest lucru o poate cauza şi vă rugăm să aşteptaţi o perioadă de timp până când serviciul va fi restabilit", se arată într-o traducere a postării de pe reţelele de socializare.

Mai multe puncte de vânzare McDonald's din Japonia au încetat să mai preia comenzile clienţilor în persoană şi de pe telefonul mobil din cauza unei întreruperi de sistem, potrivit unui purtător de cuvânt al McDonald's din Japonia. McDonald's are aproape 3.000 de puncte de vânzare în această ţară.

În China, hashtag-ul "McDonald's s-a prăbuşit" a fost al cincilea cel mai popular termen de căutare pe platforma de socializare Weibo din această ţară, vineri după-amiază.

McDonald's este unul dintre cele mai populare lanţuri occidentale de fast-food din China, cu peste 5.000 de magazine. Cu toate acestea, principalul său rival, KFC, are un număr aproape dublu.

McDonald's a postat vineri o actualizare pe Weibo, spunând că problema a fost rezolvată, adăugând: "Ne place să vă avem din nou printre noi!" Dar mai multe persoane au comentat că au cumpărat deja o masă KFC în schimb.

În Hong Kong, pagina de Facebook a McDonald's a precizat că chioşcurile de autocomandă şi comenzile prin telefon mobil "nu funcţionează" şi a cerut clienţilor să comande la tejgheaua restaurantului.

Au existat, de asemenea, rapoarte neconfirmate de la utilizatorii reţelelor de socializare cu privire la probleme în Germania şi Noua Zeelandă, precum şi ştiri despre probleme în Suedia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe