Mii de oameni protestează în Ungaria împotriva corupţiei guvernului Orban


Premierul ungar, Viktor Orban.
Premierul ungar, Viktor Orban. (Captură Foto)

Mii de oameni s-au adunat în 50 de oraşe ale Ungariei pentru a protesta împotriva corupţiei guvernului Orban şi a ceea ce mulţi susţin că este o erodare a libertăţilor democratice, susţine Euronews.

Demonstraţiile din 19 aprilie au avut loc după ce Comisia Europeană a suspendat plăţile către Ungaria datorită corupţiei.

Demonstraţia a fost organizată de către organizaţii ale societăţii civile, susţinute de partide de opoziţie. Pornind de la Palatul Eiffel, lângă Gara Nyugati, manifestanţii au defilat până la sediul Băncii Centrale.

În plus, demonstraţii antiguvernamentale au avut loc în mai multe oraşe ungare, printre care Miskolc, Gyor, Pecs, Debrecen, Bekescsaba, Tatabanya, Szekesfehervar, Szekszard, Kecskemet, Nyiregyhaza, Szombathely, Szolnok, Eger, Szeged şi Kaposvar, conform Mediafax.

Partidul de guvernământ şi-a pierdut din popularitate datorită unor acuzaţii legate de corupţie şi a unor proiecte de lege controversate, precum aplicarea unei taxe pe Internet. Premierul ungar Viktor Orban a fost criticat recent pentru apropierea sa de Rusia, în detrimentul întăririi relaţiilor cu partenerii europeni.

De asemenea, partidul lui Viktor Orban şi-a pierdut recent supermajoritatea după două înfrângeri în alegerile legislative parţiale ungare.

Organizatorii protestelor au promis că vor organiza mai multe acţiuni similare pentru a încerca să pună cât mai multă presiune pe umerii lui Orban.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe