Militanţii Statului Islamic au masacrat 1.500 de sirieni în 5 luni

Militant al grupării Statului Islamic.
Militant al grupării Statului Islamic. (Pavel Petre/ Epoch Times)

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un grup cu sediul în Marea Britanie, a declarat că membrii grupului jihadist Statul Islamic (SI) au executat aproape 1.500 de oameni în Siria în decursul a cinci luni, continuând astfel să comită crime împotriva umanităţii la o scară mare.

Rami Abdel Rahman, director al OSDO, a declarat luni că agenţia a documentat executarea a 1.429 de oameni începând cu luna iunie.

El a notat că majoritatea victimelor grupului jihadist din Siria au fost civili.

“Din totalul oamenilor decapitaţi sau împuşcaţi fatal în cadrul unor crime în masă comise de Statul Islamic, 879 au fost civili şi aproximativ 700 dintre ei au fost membri ai tribului Shaitat”, a spus Rahman.

El a adăugat că 4 militanţi islamişti, 43 de membri ai unor grupuri militante rivale, incluzând membri ai Frontului al-Nusra care este afiliat la grupul terorist Al-Qaeda, şi 483 de soldaţi ai armatei siriene s-au numărat de asemenea prin cei masacraţi.

În 14 noiembrie, Comisia ONU de Anchetă în Siria a declarat că liderii Statului Islamic au comis în mod voit crime de război şi crime împotriva umanităţii “ştiind în mod sigur că ei atacă persoane civile sau care nu au fost implicate în lupta împotriva lor.”

Statul Islamic controlează în prezent mari teritorii în Siria şi Irak, unde militanţii islamişti au comis cruzimi deosebite, incluzând execuţii în masă şi decapitarea localnicilor precum şi a unor cetăţeni străini.

SI are o armată de aproximativ 200.000 de luptători, de şase ori mai mult decât estimările anterioare ale CIA, a susţinut un lider irakian kurd. Mai mult, vastele teritorii ocupate în Siria şi Irak oferă grupării teroriste o populaţie de 10 până la 12 milioane din care să îşi atragă potenţial luptători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe