Ministrul austriac căzut în dizgraţie după ce a dansat cu Putin la nuntă se mută la Sankt Petersburg

Karin Kneissl
Karin Kneissl (Epoch Times România)

Fosta ministră de Externe austriacă Karin Kneissl, care a dansat cu Vladimir Putin la nunta sa, s-a mutat la Sankt Petersburg împreună cu cei doi ponei ai săi, aduşi din Siria cu un avion militar rusesc, informează The Telegraph.

De când a fugit din Austria, în 2020, Kneissl locuia în Liban. Ea a susţinut că nu a putut obţine un loc de muncă în ţara sa de origine şi a fost victima unor ameninţări cu moartea.

Căzută în dizgraţie şi forţată să părăsească guvernul după un scandal care a dus la prăbuşirea încrederii în Partidul Libertăţii (FPO), partid pro-rus de dreapta dură care o numise şefă a diplomaţiei austriece, Kneissl a declarat că a decis să se mute în cel de-al doilea oraş al Rusiei pentru a conduce un grup de reflecţie la Universitatea din Sankt Petersburg.

"Am cofondat centrul Gorki şi îl conduc. Nu pot face acest lucru în treacăt. Am decis să mă mut la Sankt Petersburg pentru această muncă", a declarat Kneissl la un eveniment de investiţii din Vladivostok.

Imaginile au părut să o arate pe femeia de 58 de ani adormind în timp ce Vladimir Putin ţinea un discurs la forumul de marţi.

Cei doi ponei ai ei au fost aduşi la Sankt Petersburg cu un avion de transport militar rusesc din Siria, unde preşedintele Bashar al-Assad este susţinut de Kremlin de când a izbucnit războiul civil în 2011.

Ea a susţinut că aceasta a fost singura opţiune pentru a-şi duce bunurile şi animalele în Rusia din cauza sancţiunilor împotriva Siriei. Occidentul a impus, de asemenea, sancţiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei lansate de Putin în Ucraina.

Karin Kneissl a câştigat notorietate la nivel mondial după ce l-a invitat pe preşedintele rus la nunta sa din sudul Austriei, în 2018.

Fotografiile publicate după nuntă au arătat-o dansând cu autocratul înainte de a face o reverenţă adâncă în faţa invitatului său vedetă, într-o imagine de propagandă în favoarea Kremlinului.

Kneissl apare în mod regulat în calitate de comentator pe canalul de ştiri RT, susţinut de stat din Rusia, şi a fost membră a consiliului de administraţie al companiei petroliere Rosneft, controlată de Kremlin.

După invazia Ucrainei, ea a închiriat o casă de vacanţă în satul rusesc Petruşovo.

"Este o viaţă bună. Nu am nevoie de Maldive sau de Seychelles. Este mai bine", a spus ea.

Kneissl a fost ministru de Externe din 2017 până în 2019, după ce a fost numită ca independentă de către FPO, care era atunci un partener de coaliţie al Partidului Popular conservator.

Coaliţia s-a prăbuşit în 2019 după "Ibizagate", o înregistrare video în care au fost implicaţi liderul de atunci al partidului şi vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache.

Înregistrarea video părea să îl arate pe Strache oferind contracte guvernamentale unei femei despre care credea că este nepoata unui oligarh rus. De asemenea, acesta a fost filmat discutând despre cum să transforme principalul tabloid austriac în portavoce a partidului său.

FPO se află acum în opoziţie, dar conduce în sondajele de opinie. Este de aşteptat să facă parte din noul guvern după alegerile de anul viitor în Austria, ţară neutră din punct de vedere constituţional.

Herbert Kickl, actualul lider al partidului, a criticat sancţiunile UE împotriva Rusiei pentru criza costului vieţii, ceea ce a dus la îngrijorări cu privire la legăturile partidului cu Kremlinul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe