Ministrul Mediului: Republica Cehă se numără printre principalii parteneri de dezvoltare ai R. Moldova

(wikipedia.org)

Ministrul Mediului, Valentina Ţapiş, a efectuat în perioada 23-26 iulie o vizită oficială în Republica Cehă, la invitaţia omologului său Richard Brabec. Scopul vizitei este schimbul de experienţă şi preluarea bunelor practici cu privire la administrarea Fondului ecologic de stat şi a proiectelor de dezvoltare din domeniul mediului, comunică Moldpres.

La Praga Valentina Ţapiş a avut întrevederi cu conducerea Ministerului Mediului, a Fondului ecologic de stat şi cea a Agenţiei Tehnologice din Cehia. Părţile au discutat procedurile de funcţionare şi gestionare a proiectelor aplicate în Republica Cehă, precum şi oportunităţile de colaborare în domeniu.

„Republica Cehă se numără printre principalii parteneri de dezvoltare ai R. Moldova pe subiecte de mediu. Am dori să aprofundăm colaborarea cu partea cehă, în special la capitolul funcţionării Fondului ecologic”, a menţionat Valentina Ţapiş în cadrul întrevederii de la Ministerul ceh al Mediului.

Un subiect aparte al discuţiilor l-a constituit Acordul de Asociere al Repubicii Moldova cu UE şi implementarea angajamentelor de mediu din cadrul acestuia. În baza experienţei Cehiei în procesul de aderare la UE, a fost examinată posibilitatea susţinerii Ministerului Mediului de la Chişinău în implementarea Directivelor de Mediu din Acordul de Asociere la UE, Strategiei de Mediu pentru perioada 2014-2023, Strategiei de gestionare a deşeurilor, celei de alimentare cu apă şi sanitaţie etc.

Totodată, ministrul moldovean l-a invitat pe omologul său ceh să efectueze o vizită la Chişinău în toamna acestui an, vizând semnarea unei noi Declaraţii comune a autorităţilor de profil ale celor două state în domeniul protecţiei mediului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe