Muzeul Taranului Roman organizeaza Targul Martisorului, in perioada 25 februarie - 1 martie

Muzeul Ţăranului Român (ro.wikipedia.org)
Epoch Times România
04.02.2011

Muzeul Taranului Roman (MTR) organizeaza, in perioada 25 februarie - 1 martie, Targul Martisorului.

Organizatorii isi propun ca la aceasta editie a evenimentului sa fie cel mult 300 de mesteri si artisti, avand in vedere ca anul trecut accesul la targ a fost ingreunat de prezenta a aproape 400 de participanti.

Selectia celor care doresc sa participe este facuta de o comisie de evaluare a mostrelor. Criteriile de selectie tin atat de calitatea estetica a produselor si de adecvarea lor la specificul muzeului, cat si de posibilitatile de organizare ale institutiei.

Unul dintre aspectele urmarite in selectia participantilor la Targul Martisorului este creativitatea. MTR nu exclude obiectele care, incercand sa reinventeze traditii, lucreaza cu diferitele materii novator si cu o privire foarte proaspata sau pe cele care isi au ca sursa de inspiratie arta contemporana, in diferitele ei directii.

In schimb, MTR nu primeste obiecte care raspund prea general unei nevoi de piata generalizata, in care scopul comercial primeaza. De asemenea, nu vor mai putea fi selectati toti cei care propun acelasi tip de martisor.

"Selectia noastra este una a unei institutii culturale, fiind independenta in primul rand de ratiuni comerciale si reflectand optiunea noastra pentru anumite categorii de produse tip martisor: cele care credem ca se apropie din punct de vedere creativ de conceptul artistic al MTR, iar din punct de vedere functional de martisorul traditional. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele exceptii ori deviatii care pot surveni in ofertele unor participanti care vin la targ si cu alte modele decat cele selectate de comisie", releva site-ul muzeului.

Reprezentantii MTR primesc mostre pentru selectie pana pe 11 februarie. Rezultatele selectiei vor putea fi aflate incepand din 17 februarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor