Năstase propune introducerea în Constituţie a "dreptului la haos": Pentru momentul de acum ar fi o formulă potrivită

Adrian Nastase
Adrian Nastase (Epoch Times România)

Fostul premier Adrian Năstase, preşedintele Fundaţiei Europene Titulescu, a propus, miercuri, modificarea Constituţiei în sensul introducerii “dreptului cetăţenesc la haos”, pe motiv că “ceea ce se întâmplă în jurul nostru ne oferă o imagine confuză”.

“Probabil că vedeam lucrurile altfel. (...) Uneori am impresia că s-a produs o involuţie pe care destul de puternic o vedem marcată prin ceea ce se întâmplă. Şi mi-aş permite chiar să propun o modificare a Constituţiei la capitolul ‘drepturi cetăţeneşti’ şi anume un nou drept fundamental – ‘dreptul la haos’. Cred că pentru momentul de acum ar fi o formulă potrivită, pentru că ceea ce se întâmplă în jurul nostru ne oferă o imagine confuză, dar ea ar trebui cumva reglementată printr-o manieră care să permită fiecăruia să poată să participe la crearea haosului.

Mi se pare absolut extraordinară această împărţire a societăţii între români şi ei. Ei sunt, nu ştim ce sunt, de pe o altă planetă, dar întotdeauna, dacă observaţi, în dezbateri sunt românii, pe de o parte, şi ei de cealaltă parte. Nu ştim de ce naţionalitate sunt ei şi nu ştim întotdeauna cum trec o parte dintre ei în români şi o parte din români în noii ei”, a precizat Năstase, citat de Agerpres, cu ocazia lansării de către Fundaţia Europeană Titulescu - Centrul de cercetare, sub egida Editurii Rao, a cărţii fostului premier “Un spectator angajat”.

De asemenea, Năstase a adăugat că vede ca pe un “semn rău” mutarea dialogului în stradă, un semn în care “observ incapacitatea noastră, dar şi a liderilor de a uni forţa socială şi forţa politică din România într-o anumită direcţie care să fie în favoarea intereselor româneşti”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne