Nati Meir rămâne în arest încă 30 de zile

Epoch Times România
12.01.2010

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au respins, luni, recursul lui Nati Meir la decizia Tribunalului Bucureşti din 9 ianuarie, care a decis prelungirea mandatului de arestare al omului de afaceri cu 30 zile.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au respins, pe 7 ianuarie, recursurile lui Nati Meir şi ale procurorilor la decizia Tribunalului Bucureşti, care hotărâse prelungirea mandatului de arestare al omului de afaceri cu 15 zile.

Nati Meir a declarat pe 7 ianuarie, în faţa instanţei CAB, că ar fi formulat două denunţuri la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Primul dintre acestea făcea referire la senatorul PSD Cătălin Voicu, despre care a susţinut că i-ar fi promis eliberarea, iar celălalt a fost formulat împotriva fiului chestorului Bujor Florescu, adjunct al directorului general al DGIPI.

Pe 20 octombrie 2009, Nati Meir a fost arestat, pentru 29 de zile, de Tribunalul Bucureşti, fiind acuzat de deţinere şi punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

Potrivit anchetatorilor, Nati Meir a încheiat, în septembrie, un contract de colaborare cu cântăreţul Adi Minune pentru campania prezidenţială, în valoare de 120.000 de euro. Acesta trebuia să-i compună un imn şi să participe la zece concerte.

La 13 septembrie, Nati Meir i-a dat lui Marius Dumitru, impresarul lui Adi Minune, un plic cu bani (100 de bancnote de 500 de euro), care reprezentau un avans al contractului, însă i-a impus să nu îl deschidă înainte de 20 septembrie.

Înţelegerea a fost făcută şi în formă scrisă, semnată de ambele părţi, incluzându-se şi o clauză conform căreia, în cazul în care impresarul deschidea plicul înainte de data prevăzută, acesta va avea de plătit suma de 50.000 de euro.

Impresarul a deschis însă plicul în faţa lui Nati Meir şi a constatat că acesta conţinea bancnote false de 500 euro, astfel că a refuzat să primească banii. Nati Meir l-a chemat pe impresar peste câteva zile şi i-a înmânat o filă CEC, însă când Marius Dumitru a mers la bancă a aflat că fila a fost incorect completată.

O altă persoană înşelată de Nati Meri este omul de afaceri craiovean Ilie Silvian Filoti. El a încheiat cu fostul deputat un contract de împrumut, în valoare de 942.875 de euro cu garanţie bancară. Pentru acest împrumut, Nati Meir a cerut un comision de 70.000 de lei, banii fiind viraţi de omul de afaceri în contul unei firme aparţinând lui Nati Meir. După ce a primit comisionul, Nati Meir i-a dat lui Filoti un plic ce conţinea o primă tranşă a împrumutului - 496 de bancnote false de 500 de euro (248.000 euro în total).

A treia persoană înşelată de Nati Meir este Ştefan Ilinca. Pentru un împrumut de 671.152 de euro, Ştefan Ilinca i-a virat în cont fostului deputat un comision de 52.000 de lei.

Anchetatorii susţin că Nati Meir vira persoanelor înşelate bani aşezaţi în pachete, pe mijlocul fiecărui pachet fiind aplicată transversal câte o banderolă albă de hârtie, asemănătoare celor folosite de unităţile bancare. Aceste fâşii de hârtie aveau rolul de a acoperi bancnotele false chiar peste inscripţia "Bon pour un tour. Specimen".

Poliţiştii au găsit în biroul lui Nati Meir 1.525 de bancnote de 500 euro, care prezentau atât pe faţă, cât şi pe verso inscripţiile "Bon pour un tour. Specimen".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor