Navă a marinei ruseşti evacuează 308 persoane din Yemen

Nava Priazovie a marinei ruseşti.
Nava Priazovie a marinei ruseşti. (Captură Foto)

Nava Priazovie a marinei ruseşti a ajutat la evacuarea a 308 persoane, inclusiv a unui cetăţean bulgar din Yemen, informează site-ul de ştiri Novinite.

Potrivit rapoartelor Ministerului rus al Apărării, citate de agenţia rusă de ştiri TASS, cetăţeni din 19 ţări au fost salvaţi, printre care 45 de cetăţeni ruşi, 18 americani, 5 britanici, un bulgar, 6 estonieni, 14 ucraineni, 9 cetăţeni din Belarus, 3 cetăţeni turci, 8 uzbeki, 8 azeri, un cetăţean din Bahrain, 5 din Djibouti, 159 din Yemen, un somalez, 3 palestinieni, 13 iordanieni, 9 cubanezi, 2 egipteni şi un cetăţean din Arabia Saudită.

Igor Konaşenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a anunţat duminică faptul că toţi cei evacuaţi se află în siguranţă la bordul navei ruseşti, care i-a dus în Djibouti.

Mai mult, Ministerul român al Afacerilor Externe a declarat că un grup de 7 cetăţeni români a fost evacuat din Yemen către Khartoum, cu un avion al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Un alt grup de 4 persoane — trei cetăţeni români şi un membru de familie, cetăţean yemenit — a fost evacuat în siguranţă, pe cale terestră, din Taizz către Arabia Saudită, pe tot parcursul traseului aflându-se în legătură permanentă cu Ambasada României la Abu Dhabi, susţine Agerpres.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe