Navă a Marinei SUA trage focuri de avertizare în apropierea unei nave iraniene în Golful Persic

Armata americană a declarat că o navă de patrulare a Marinei SUA a tras marţi focuri de avertizare în direcţia unei nave a Marinei iraniene în partea nordică a Golfului Persic, după ce nava iraniană s-a apropiat la 140 de metri de nava americană.
Şalupă a Gărzilor Revoluţionare Iraniene.
Şalupă a Gărzilor Revoluţionare Iraniene. (Getty Images)

Comandamentul Central al armatei americane a declarat că USS Thunderbolt a tras focuri de avertizare după ce eforturile de comunicare prin radio au fost ignorate de nava iraniană.

Comandamentul a mai precizat că nava Gărzilor Revoluţionare Islamice ale Iranului a desfăşurat o “interacţiune nesigură şi neprofesionistă” în apele internaţionale şi a ignorat, de asemenea, sirenele şi rachetele de avertizare lansate de pe USS Thunderbolt.

Un oficial american în domeniul apărării a afirmat că a fost “neobişnuit” ca o navă militară iraniană “să se apropie atât de mult şi cu acea viteză”.

El a adăugat că nava americană “a trebuit să acţioneze pentru siguranţa echipajului”.

Comandamentul Central a susţinut că nava iraniană a încetat să se mai apropie după ce USS Thunderbolt a tras focurile de avertizare.

De asemenea, Comandamentul a mai precizat că acţiunile navei iraniene “nu au fost în conformitate cu regulile recunoscute pe plan internaţional, şi nici cu uzanţele maritime recunoscute pe plan internaţional – generând astfel riscuul de coliziune”.

USS Thunderbolt - o navă de patrulare din clasa Cyclone - a participat săptămâna trecută la un exerciţiu de pregătire cu muniţie reală şi în formaţie în Golf, împreună cu alte nave ale Marinei SUA şi nave militare ale unor state din Golful Persic, care sunt aliaţi ai Washingtonului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe