Navalni primeşte 20 de zile de închisoare

O instanţă din Rusia l-a condamnat pe liderul opoziţiei Alexei Navalni la 20 de zile de închisoare pentru încălcarea repetată a prevederilor legale privind organizarea de întâlniri şi mitinguri publice.
Alexei Navalni, liderul opoziţiei ruse.
Alexei Navalni, liderul opoziţiei ruse. (Getty Images)

Decizia a fost anunţată luni, la trei zile după ce Navalni, în vârstă de 41 de ani, a fost arestat de poliţie în timp ce pleca din apartamentul său din Moscova cu intenţia de a călători în oraşul provincial Nijni Novgorod pentru a participa la un miting anti-guvernamental.

Poliţia a precizat că Navalni a fost arestat din cauza “multiplelor apeluri [pe care le-a făcut] pentru participarea la un eveniment public neautorizat”.

Critic dur al preşedintelui rus Vladimir Putin, Navalni speră să candideze la alegerile prezidenţiale din martie 2018, chiar în condiţiile în care Comisia Electorală Centrală a Rusiei l-a declarat ineligibil din cauza unei sentinţe cu închisoarea suspendate, despre care politicianul a declarat că a fost motivată politic.

Navalni a fost arestat de multe ori de către autorităţile ruse, pe baza diverselor acuzaţii, printre care fraudă şi delapidare de fonduri.

Navalni a apărut pe prima pagină a ziarelor la sfârşitul lunii martie după ce a fost arestat pentru scurt timp alături de aproximativ 1.000 de persoane după protestele izbucnite în urma acuzaţiilor făcute de acesta cu privire la corupţia existentă în sânul guvernului rus. El a ţinut prima pagină a ziarelor şi în aprilie, când a fost stropit în faţă cu o substanţă verde care i-a afectat corneea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe