"Ne bucurăm ca am obţinut calificarea, suntem foarte fericiţi, dar am fi vrut să reuşim asta încă de la Bucureşti"

Naţionala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2016, după ce a învins reprezentativa Insulelor Feroe cu scorul de 3-0 (2-0), la Torshavn, în ultimul său meci din Grupa F a preliminariilor
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu.
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu. (HASSAN AMMAR / AFP / Getty Images)

Antrenorul echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a mărturisit că fotbalul românesc avea mare nevoie de calificarea la EURO 2016, obţinută duminică seara: ''Eu zic că fotbalul românesc avea nevoie de această calificare. Eu sper că această calificare să aducă multe schimbări în fotbalul românesc, pentru că avem nevoie de ele'', a declarat Iordănescu, după meci, la TVR1.

Tricolorii s-au calificat la EURO 2016, după ce au învins reprezentativa Insulelor Feroe cu scorul de 3-0 (2-0), obţinând a cincea calificare la un turneu final de Campionat European, după cele din 1984 (tot Franţa), 1992, 2000 şi 2008.

''Ne bucurăm ca am obţinut calificarea, suntem foarte fericiţi, dar am fi vrut să reuşim asta încă de la Bucureşti, cu Finlanda, pentru că voiam să împărţim bucuria cu fanii, cu suporterii pe care i-am dezamăgit'', a mai spus selecţionerul.

Iordănescu a precizat că victoria de la Torshavn este a ''băieţilor, care au dat totul, au jucat foarte bine din punct de vedere tactic, au făcut risipă de efort. Meritam calificarea. Regretul este că nu am reuşit să o obţinem mai devreme, pentru a nu mai ţine suporterii şi lumea fotbalului în suspans''.

Antrenorul naţionalei l-a felicitat pe Budescu ''pentru golurile marcate, pentru prestaţie'', dar a ţinut să sublinieze că acest lucru îl merită întreaga echipa, care nu a pierdut niciun joc şi a primit doar două goluri.

Totodată, Iordănescu nu a uitat să menţioneze meritul fostului selecţioner, Victor Piţurcă, afirmând că ''şi-a adus o foarte mare contribuţie la calificare''.

''A fost o campanie destul de grea, cu toţii am crezut că va fi o trecere în revistă simplă, dar s-a dovedit o grupă echilibrată'', a adăugat tehnicianul.

Iordănescu nu a oferit detalii despre viitorul său la echipa naţională, menţionând că acum vrea să se bucure de calificare, iar după aceea va discuta şi despre rămânerea sa la reprezentativă, cu care are contract până după EURO 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport