Nicuşor Dan transmite că ar mai avea nevoie de încă trei mandate pentru a rezolva toate problemele Capitalei

Nicusor Dan (Epoch Times România)
Ana Ion
06.05.2024

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, declară că ar mai avea nevoie de încă trei mandate la conducerea Bucureştiului pentru a rezolva problemele oraşului.

Potrivit lui Nicuşor Dan, doar rezolvarea problemelor ce ţin de trafic şi de apă caldă/căldură ar lua un mandat în timp ce alte două ar fi necesare pentru rezolvarea aspectului, a faţadelor clădirilor şi altor probleme.

„Ca să reglăm cât de cât problema traficului sau căldura şi apa caldă, încă un mandat. Pe funcţional, încă un mandat. Pe cum arată – publicitate stradală, faţadele clădirilor, chestiuni subtile – două mandate”, a declarat Nicuşor Dan, preluat de Aktual24.ro, la Prima TV.

Primarul General a mai ţinut să sublinieze că în 2020 nu a promis că va rezolva complet problema termoficării, ci că va îmbunătăţi situaţia de acum patru ani.

„Dacă luăm un alt indicator, ăsta e cel mai relevant indicator, câtă apă pierzi în pământ. Gabriela Firea a luat o cantitate şi a mărit-o cu vreo 40 – 50% şi noi am reuşit să o scădem cu 20%. N-am scăzut-o cu 40-50% să ne întoarcem la cantitatea din 2016, dar măcar suntem în direcţia bună. Am schimbat 110 kilometri (n.r. – de ţevi) în trei ani, mai mult decât ei în 12 ani. Am propus 50 pe an şi doar în 2023 am reuşit să ajungem la 50 pe an!”.

Nicuşor Dan a mai subliniat că o altă problemă serioasă cu care se confruntă Bucureştiul este traficul, problemă care este departe de a fi rezolvată şi care poate deveni chiar mai gravă după spusele sale.

„N-am rezolvat-o, dar nici n-am mers în mai rău. Pentru că sursa traficului e dezvoltarea imobiliară. Şi aveam toate perspectivele să mergem în mai rău.(…) Se construiesc blocuri care sunt foarte dense şi oamenii au dificultăţi să iasă cu maşina chiar dintre străzile pe care stau ei şi după aceea se aglomerează bulevardele în care ies, se construiesc ansambluri de blocuri care n-au şcoli şi grădiniţe şi atunci părinţii se urcă în maşină să-şi ducă copiii la scoală şi la grădiniţă.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor