Noul edil interimar al Capitalei face prăpăd în fieful lui Oprescu. A dat afară alţi patru directori din subordine

A început curăţenia de iarnă la Primăria Municipiului Bucureşti. Noul edil a destituit patru directori ai unor instituţii şi direcţii din subordinea Primăriei.
Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (Epoch Times România)

Primarul interimar al Capitalei, uneperisul Ştefănel Dan Marin, a început să facă curăţenie în fieful lui Sorin Oprescu, aflat în arest preventiv sub acuzaţia de luare de mită. Noul edil a anunţat, miercuri, că au fost destituiţi patru directori ai unor instituţii şi direcţii din subordinea Primăriei Capitalei.

"Au fost destituiţi directorul Direcţiei de Cultură, cel al Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi de la Direcţia Audit Intern", a declarat Ştefănel Dan Marin, citat de Agerpres.

Noul edil a subliniat că deciziile sale au fost luate în urma unei analize interne. "Directorul Administraţiei Spitalelor a fost demis, ca şi alţi directori, în urma analizei pe care am făcut-o. Este vorba despre câţiva directori şi aici nu vreau să creez un anumit val sau o direcţie. Sunt foarte mulţi directori care sunt competenţi, îi văd că muncesc".

În locul celor demişi, au fost desemnate conduceri provizorii. "Urmează ca în termen de 60 de zile să fie organizat concurs, pentru că toate posturile care în acest moment sunt libere vor fi ocupate pe bază de concurs", a afirmat primarul.

Ştefănel Marin a adăugat că au fost suspendate contractele de muncă ale mai multor directori, "în urma comunicării cu instanţele judecătoreşti". "Aici vorbim despre Administraţia Cimitirelor, de fostul director general economic, de directoarea de la Palatele Brâncoveneşti."

Nu de mult, proaspăt numitul primar interimar al Capitalei i-a eliberat din funcţie pe 12 din cei 13 consilieri personali ai lui Sorin Oprescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne