Numărul şomerilor sub 25 de ani, la nivel naţional, s-a dublat în doar două luni

Afişarea listelor cu rezultatele examenului de bacalureat 2012 la Colegiul Naţional Ion Luca Caragiale. Bucurie şi tristeţe după aflarea rezultatelor la examen. (Epoch Times România)
Ana Petrescu
05.09.2012

Numărul tinerilor şomeri care nu au promovat Bacalaureatul sau care au ieşit de pe băncile facultăţii în această vară s-a dublat, în luna august înregistrându-se 87.900 de tineri care nu au un loc de muncă, comparativ cu 44.200 în luna mai, conform statisticilor furnizare de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Astfel, potrivit datelor ANOFM, se observă un ax ascendent în ceea ce priveşte rata şomerilor sub 25 de ani. În luna iunie erau 48.800 de şomeri sub vârsta menţionată mai sus, iar în iulie numărul acestora era de 73.100.

De asemenea, 34.000 de absolvenţi de liceu, şcoală profesională sau facultate s-au înregistrat la birourile de şomaj în iunie şi iulie, numărul acestora crescând în lunile specificate din cauza rezultatelor dezastruoase de la examenul de BAC.

Aproximativ 15.000 de persoane sub 25 de ani au cerut ajutor de şomaj şi în luna august şi se estimează că numărul acestora va creşte şi după sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat.

Cei mai mulţi tineri absolvenţi care şi-au luat carnet de şomer provin din judeţele Vâlcea, Olt şi Dâmboviţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor