"O nouă provocare" pentru Bettini - va prelua viitoarea echipă a lui Alonso

(RAUL ARBOLEDA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
08.01.2014

Fostul rutier Paolo Bettini, care a demisionat din postul de selecţioner al echipei Italiei, se lansează într-o nouă provocare, urmând să preia conducerea formaţiei cicliste pe care intenţionează să o înfiinţeze în 2015 pilotul spaniol de Formula 1 Fernando Alonso.

"Totul s-a întâmplat foarte rapid", a declarat campionul olimpic din 2004, prezent marţi la Madrid, potrivit site-ului specializat Cyclingnews. "Voi împlini 40 de ani pe 1 aprilie şi ideea de a deveni un "bătrân" m-a determinat să pornesc într-o nouă provocare".

Bettini, care ocupa funcţia de comisar tehnic al selecţionatei naţionale din 2010, a fost înlocuit în acest post de Davide Cassani, fostul rutier devenit ulterior consultant pentru televiziunea publică italiană (RAI), potrivit unui comunicat al federaţie italiene de ciclism publicat luni.

"Noi vom porni de la zero. Este un proiect ambiţios, inovator", a adăugat toscanul, care s-a declarat optimist în privinţa sportului său, afectat în ultimii ani de afacerile de dopaj. "Răul să află în spatele nostru (...) Va trebui să privim spre viitor, însă să învăţăm şi din greşelile trecutului. Eu cred că ciclismul este pe cale să facă asta", a spus el.

Învingător în numeroase curse de o zi, între altele două campionate mondiale (2006 şi 2007), Bettini nu a fost niciodată în mijlocul vreunei afaceri de dopaj, chiar dacă şi-a desfăşurat cariera într-o perioadă foarte tulbure (între 1997 şi 2008).

Referitor la americanul Lance Armstrong, deposedat de cele şapte titluri cucerite în Turul Franţei (între 1999 şi 2005), italianul se arată circumspect: "Nu vreau să judec cazul lui. Noi nu am alergat prea mult împreună, însă era foarte arogant în pluton. Nu vreau să spun altceva, pentru că subiectul este complex şi mă depăşeşte".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor