Occupy Guguţă: Sărbătoarea Oraşului Chişinău, sponsorizată de compania care a încercat să distrugă Parcul Central

În colaborare cu oligarhul fugar Plahotniuc, şeful Regata Imobiliare, Ceslav Ciuhrii, a încercat să construiască în Parcul Central o clădire hidoasă cu N-sprezece etaje în locul Cafenelei Guguţă, a punctat Occupy Guguţă.
Cafeneau Guguţă din centrul Chişinăului
Cafeneau Guguţă din centrul Chişinăului (facebook.com / Occupy Guguţă)

Recent, chişinăuienii au aflat că sărbătoarea de „Ziua Oraşului” a fost sponsorizată de către Regata Imobiliare - companie care de câţiva ani încearcă să construiască, prin diferite căi mai mult sau mai puţin legale, o hidoşenie de clădire în Parcul Central, pe locul Cafenelei Guguţă, au menţionat activiştii Occupy Guguţă, tineri care mai bine de un an se opun acestei construcţii.

Mai mult decât atât, activiştii au specificat că autorităţile de la Chişinău au afirmat că abia dimineaţa au aflat cine a fost sponsorul evenimentului organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale la 14 octombrie 2019.

„Tot duminică, pe reţelele de socializare, Ceslav Ciuhrii, şeful Regata Imobiliare, a postat o urare cu ocazia Zilei Oraşului. Vrem să ne adresăm către dumneavoastră, domnule Ciuhrii, căci considerăm acele urări ipocrite. Dacă este Chişinăul un oraş cu o viaţă 'economică, culturală şi sportivă', atunci cu siguranţă acesta nu este meritul dumneavoastră.

Meritele dumneavoastră sunt falimentarea Federaţiei de Tenis, colaborarea cu oligarhul fugar Plahotniuc şi tentativa de a eradica 200 de ani de istorie prin a deforma Parcul Central şi a construi o clădire hidoasă cu N-sprezece etaje în locul Cafenelei Guguţă.

Vorbiţi despre responsabilizarea autorităţilor, în contextul în care dumneavoastră sunteţi unul din beneficiarii corupţiei autorităţilor publice locale şi sistemului judiciar.

Un proiect ca al dumneavoastră nu ar fi avut drept la viaţă într-un stat de drept în care se respectă legea şi interesele cetăţenilor. Aţi lăsat în izbelişte Cafeneaua Guguţă şi aveţi tupeul de a vorbi despre 'valoarea extraordinară a voluntariatului'”, se arată într-o postare a activiştilor Occupy Guguţă pe pagina lor de Facebook.

În context, tinerii au ţinut să specifice că pe parcursul anului 2018, Occupy Guguţă a scos cam 100 de saci de gunoi din preajma clădirii - gunoi adunat de ani de zile, adăugând că data viitoare cînd vor face curat, îl vor aştepta şi pe Ceslav Ciuhrii, ca să poată contribui la un oraş cu „viaţă culturală”.

Totodată, comunitatea Occupy Guguţă s-a arătat nemulţumită de administraţia publică locală, specificând că este iresponsabil din partea unui primar, fie el şi interimar, să observe „abia dimineaţă” cine este sponsorul şi organizatorul activităţilor legate de sărbătoarea Oraşului Chişinău.

„Lipsa de vigilenţă, la fel ca reaua intenţie, sunt nişte lucruri care nu îşi au locul în organele de luare a deciziilor. Ne dorim ca următorul primar, oricare ar fi el, să dea întotdeauna prioritate intereselor cetăţenilor şi majorităţii, să aibă o listă neagră a celor care au făcut proiecte în detrimentul intereselor chişinăuienilor şi să nu colaboreze cu aceştia, să înţeleagă valoarea spaţiilor publice, parcurilor şi clădirilor cu menire socio-culturală, să le protejeze şi să le dezvolte”, au conchis activiştii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe