ONG lansat de Bush, Clinton şi Obama se asociază cu AmEx Global pentru a aduce migranţi în SUA cu avionul

(De la st la dr) Bill Clinton, Barack Obama şi George W. Bush
(De la st la dr) Bill Clinton, Barack Obama şi George W. Bush (YouTube Screenshot)

O nouă organizaţie neguvernamentală (ONG), lansată de foştii preşedinţi Barack Obama, Bill Clinton şi George W. Bush, se asociază cu grupul Miles4Migrants şi American Express Global Business Travel (AmEx GBT) pentru a transporta imigranţi cu avionul în comunităţi din Statele Unite, relatează Zero Hedge, citând un raport Breitbart.

ONG-ul, Welcome.US, a fost iniţial menit să faciliteze restabilirea unora dintre cei 85.000 de afgani care au fugit în SUA în 2021 şi 2022, în urma retragerii dezastruoase a administraţiei Biden din Afganistan.

Potrivit Breitbart, Welcome.US are, de asemenea, legături cu miliardarul George Soros, întrucât membri ai Fundaţiei Open Society a acestuia fac parte din "Consiliul Naţional de Bun Venit" al ONG-ului.

De asemenea, continuă sursa citată, ONG-ul împreună cu Miles4Migrants şi American Express Global Business Travel vor finanţa zboruri către comunităţile americane pentru migranţii din Cuba, Haiti, Venezuela, Ucraina şi Nicaragua.

"Este nevoie de donaţii pentru a finanţa zborurile pentru ca noii veniţi să călătorească în Statele Unite. Cei care sunt forţaţi să fugă lasă adesea în urmă doar ceea ce pot căra, iar costurile călătoriilor internaţionale pot fi prohibitive. Welcome Connect Travel elimină costul călătoriei ca o barieră atât pentru sponsorii din Statele Unite, cât şi pentru familiile strămutate pe care le sprijină prin sponsorizare umanitară.

Având în vedere că un singur zbor are costul mediu de 1.600 de dolari, donaţiile publice prin intermediul partenerului nostru Miles4Migrants vor contribui la furnizarea unei linii de salvare pentru noii veniţi, oferindu-le posibilitatea de a călători în siguranţă către noile lor comunităţi. Donaţi mai jos pentru a-i ajuta pe noii veniţi să aibă acces la călătorii sigure", se arată pe pagina web a Welcome.US.

Zborurile ONG-ului pentru migranţi sunt menite să completeze un program creat de administraţia preşedintelui Joe Biden în acest an, prin care 360.000 de migranţi din Cuba, Haiti, Venezuela şi Nicaragua vor fi admişi anual în Statele Unite prin intermediul unui sistem extins care a ajutat deja la eliberarea a aproximativ un milion de migranţi în comunităţile americane între 2021 şi 2022.

În timpul unei audieri în cadrul unei comisii a Senatului de săptămâna trecută, senatorul republican Ron Johnson a estimat că, de la preluarea mandatului la începutul anului 2021, administraţia Biden a primit în Statele Unite aproape cinci milioane de persoane care au trecut frontiera şi care au locuit ilegal în SUA.

Această cifră îi include atât pe cei care au fost eliberaţi în interiorul SUA, cât şi pe cei care au reuşit să scape fiind în baza de date a autorităţilor şi pe cei care au scăpat fără a fi în baza de date a autorităţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe