Orban, despre plângerea penală contra lui Dăncilă: Cum să mă suspecteze că m-a împins cineva înainte?

În timp ce liderii PSD nu mai prididesc acuzând că în spatele plângerii penale contra Vioricăi Dăncilă stă preşedintele Iohannis, Orban dă asigurări că este un om responsabil iar demersul pe care l-a făcut a fost din proprie iniţiativă, asumându-şi integral răspunderea.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul PNL, Ludovic Orban a respins ferm acuzaţia că ar fi fost determinat sau sfătuit de alte persoane să depună o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Declaraţiile lui Orban vin în contextul în care liderii PSD au tunat şi fulgerat că în spatele plângerii penale stă preşedintele Iohannis.

"Sunt un om responsabil, sunt un om care trăieşte pe propriile picioare, un om care îşi asumă integral răspunderea şi riscurile pentru toate demersurile sale. Cum să mă suspecteze cineva că ar trebui să mă sfătuiască cineva sau să mă împingă înainte să fac această sesizare?. (...) M-am consultat cu prieteni, cu oameni apropiaţi, oameni care au pregătire juridică, cu oameni care în multe dintre elemente chiar ei mi-au sugerat posibila latură penală a unor fapte comise, dar ei sunt prietenii mei, nu sunt ceea ce încearcă să acrediteze propaganda din jurul lui Dragnea şi din jurul celor care sunt certaţi cu legea", a declarat Orban, citat de Agerpres, la ieşirea de la Parchetul General.

Totodată, liderul PNL s-a declarat surprins de reacţia "agresivă" şi de intimidările proferate de Liviu Dragnea la adresa funcţionarilor publici, jurnaliştilor şi cetăţenilor.

"De altfel, nici nu înţeleg panica în care au intrat, reacţia disperată, reacţia agresivă, ameninţările, intimidarea proferate de Dragnea împotriva funcţionarilor publici, împotriva jurnaliştilor, împotriva cetăţenilor. Probabil se simt cu musca pe căciulă. Dacă nu ar avea niciun moment sentimentul că nu sunt vinovaţi, probabil nici nu ar fi reacţionat la acest demers, decât cu o punere la punct. Or, de cinci zile există o maşinărie propagandistică, ce a declanşat un linşaj mediatic şi care a lansat o campanie de intimidare a procurorilor, a funcţionarilor, a jurnaliştilor şi a cetăţenilor români, ameninţându-i că sunt complici la infracţiune în cazul în care se implică în susţinerea acestui demers", a precizat Orban.

Reamintim că şeful PNL a acuzat-o pe premierul Dăncilă de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

În acelaşi timp, este vizat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare de informaţii secrete.

Plângerea vine în contextul scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mai multe detalii pe această temă aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne