OUG cu dedicaţie pentru naşul lui Dragnea Jr. Firma acestuia creşte spectaculos după actul normativ

Despre Paul Stănescu şi firma acestuia, Farmavet, s-a scris în contextul pestei porcine, compania respectivă fiind una dintre cele ce beneficiază de pe urma pandemiei, vânzând la greu dezinfectanţi. Compania naşului lui Dragnea jr. a fost însă răsfăţată de "noroc" şi în trecut.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul Tudose a adoptat în octombrie 2017 o ordonanţă de urgenţă prin care a anulat dreptul exclusiv al medicilor veterinari de a prescrie tratament şi medicamente. Potrivt unor surse din PSD, actul normativ a fost promovat cu dedicaţie, relatează G4Media.

Unul dintre marii beneficiari ai ordonanţei este nimeni altul decât Sorin Paul Stănescu, naşul lui Dragnea jr, cel deţine reţeaua de farmacii veterinare Farmavet. Reamintim că numele Stănescu şi Farmavet au apărut în scandalul pestei porcine, Farmavet fiind, potrivit presei, unul dintre furnizorii importanţi de dezinfectanţi pentru pandemia ce a cuprins România, în condiţiile în care Guvernul n-a luat măsurile ce se impun pentru a o stopa.

După modificarea legii, reţeaua de farmacii se dezvoltă spectaculos, iar potrivit surselor G4Media.ro, ar urma să ajungă la 350 de farmacii veterinare.

De partea sa, Farmavet susţine, într-un răspuns pentru G4Media.ro, că ordonanţa s-a emis în contextul existenţei unei proceduri de infrigement împotriva României, deoarece dreptul UE se opune unei exclusivităţi de comercializare a produselor medicale veterinare în favoarea medicului veterinar.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne