Parlamentul a votat: 20 octombrie, data alegerilor locale generale din R. Moldova

Urne de vot
Urne de vot (cec.md)

În cadrul şedinţei de marţi a Parlamentului, deputaţii au aprobat o hotărâre în vederea stabilirii zilei alegerilor locale generale. Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, votat unanim de către deputaţii Parlamentului Republicii Moldova, alegerile locale generale vor avea loc în data de 20 octombrie.

Chemaţi la vot, moldovenii aleg primarii oraşelor, sectoarelor, satelor şi consilierii în consiliile raionale orăşeneşti de sector şi săteşti pentru următorii patru ani.

În contextul în care mandatele actualilor primari au expirat pe 14 iunie curent, deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, a replicat „care este raţionamentul că tărăgănaţi şi nu stabiliţi data alegerilor mai devreme. De ce lăsaţi un interimat de aproape jumătate de an”.

„Nimeni nu lasă interimat. Din cauza blocajului provocat de PD, Parlamentul nu a reuşit să stabilească data alegerilor locale”, i-a răspuns Vasile Bolea, deputat PSRM, potrivit jurnal.md.

Potrivit art.133, alin. (1) din Codul Electoral, data alegerilor locale generale sau anticipate se stabileşte prin hotărâre de Parlament, cu cel puţin 60 de zile înaintea alegerilor, notează UNIMEDIA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe