Partidul lui Cioloş face apel la unitate "în faţa populismului PSD şi a extremismului AUR"

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (REPER)

Europarlamentarii Dacian Cioloş, Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, precum şi primarul general al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, au vorbit sambată, în deschiderea evenimentului “Reperul nostru: România europeană”, despre "nevoia de unitate a partidelor democratice pro-europene în faţa populismului PSD şi a extremismului AUR."

În cadrul evenimentului, fostul premier Dacian Cioloş a afirmat şi că e nevoie şi de un proiect prezidenţial care să fie susţinut de o coaliţie mai largă pentru a nu ne trezi în turul doi cu Ciolacu şi Simion.

”E necesară toată deschiderea pentru un proiect politic care să includă susţinerea unui proiect prezidenţial serios şi care să strângă laolaltă forţele politice responsabile. În loc să alegem răul cel mai mic, în loc să alegem între Simion sau Ciolacu, cred că e timpul să alegem pe cineva care spune clar ce vrea el să facă în calitate de preşedinte al României şi cum vrea să facă asta şi care e proiectul său.

Pe Ion Iliescu l-am votat ca să nu iasă Vadim Tudor. Pe Traian Băsescu, ca să nu iasă Adrian Năstase sau copia acestuia, Mircea Geoană care, ţineţi minte, a mai încercat o dată. Pe Klaus Iohannis l-am votat ca să nu iasă Victor Ponta. Poate a venit timpul să votăm şi un proiect prezidenţial, nu doar un om. Dacă strângem rândurile şi în acest proiect politic există şi alţi oameni serioşi care îşi doresc să candideze la prezidenţiale, propun să avem alegeri primare înainte de a intra cu candidaturi oficiale la Preşedinţie. Sunt multe lucruri care ne unesc, haideţi ca înainte să ne prezentăm candidaturile oficiale să organizăm aceste ”open primaries”, deschise şi pentru cei care sunt în partidele care ne susţin, dar şi pentru cei care aşteaptă un proiect, o alternativă, care aşteaptă să vadă că se întâmplă ceva structurat, coerent şi cu viziune”, a declarat Dacian Cioloş.

”De 30 de ani vorbim dacă să fie sau să nu fie PSD-ul, un continuator al statului comunist care ar vrea să controleze mediul de afaceri, care ar vrea să controleze ONG-urile, care trăieşte într-un mod de comunicare în care una zicem şi una decidem noi în spate. Asta a făcut ca 5 milioane de oameni să prefere să trăiască în afara României pentru că nu au mai suportat nedreptatea. Acesta fiind momentul în care ne aflăm, cu acelaşi PSD care conduce şi vrea să conducă în continuare România, este obligaţia fiecăruia dintre noi de a colabora şi de a găsi o alternativă pentru că în alegerile care vor veni să nu mai avem PSD la putere după 2024. Fiecare dintre noi am făcut greşeli şi avem responsabilitatea lor dar trebuie să avem energia, determinarea şi înţelepciunea să construim acele înţelegeri politice pentru ca în 2024 să nu câştige PSD”, a spus în cuvântul de deschidere Nicuşor Dan.

”Acum, mai mult decât oricând, e nevoie de o Românie unită şi puternică. Am fost dezbinaţi de prea multă vreme, am fost singuri pe cont propriu şi e nevoie ca fiecare dintre noi să contribuie la un plan mai mare. E momentul ca forţele politice şi oamenii care vor în mod real binele României să facă acest pas spre a strânge rândurile”, a declarat Ramona Strugariu, co-preşedintă a Partidului REPER.

”Va veni o vreme când vom putea sta cu familiile noastre acasă şi să putem avea încredere că avem o guvernare care lucrează în interesul nostru. Dar astăzi nu este acel moment. Nu ne mai permitem să stăm izolaţi pentru că suntem într-o menghină între o guvernare rentieră care creşte birurile şi nişte politicieni iresponsabili care urmează agenda Rusiei, cu mesaje cvasi fasciste, şi care întreţin ură în societate. Astăzi trebuie să proiectăm un viitor care are repere europene şi doar împreună şi prin unitate putem obţine asta ”, a declarat Dragoş Pîslaru, copreşedinte al Partidului REPER.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne