Patinaj artistic. Evghenia Medvedeva îşi păstrează titlul de campioană europeană

Sportiva rusă a cucerit pentru a doua oară consecutiv titlul european, vineri seara, la Ostrava, obţinând un punctaj de 229,71, nou record mondial.
Patinatoarea rusă  Evghenia Medvedeva.
Patinatoarea rusă  Evghenia Medvedeva. (Golden Skate/twitter)

Tânăra patinatoare rusă Evghenia Medvedeva (17 ani) a reuşit să egaleze frumoasa performanţă înregistrată anul trecut la Campionatul European de patinaj artistic, câştigând medalia de aur cu un total de 229,71 puncte, depăşind astfel recordul mondial de puncte deţinut timp de şase ani de sud-coreeanca Kim Yu-na (228,56 p).

Neînvinsă din noiembrie 2015, noua stea a patinajului artistic feminin a fost urmată în clasament de compatrioata sa Anna Pogorilaya, cu 211, 39 puncte şi de italianca Carolina Kostner cu 210,52 puncte, aceasta din urmă revenind în concurs după trei ani de absenţă.

Medvedeva, campioană mondială en titre, a adus Rusiei cu această ocazie a doua medalie de aur, după ce la perechi au ieşit învingători Evghenia Tarasova şi Vladimir Morozov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport