Penitenciarul Bistriţa, închisoare "sanatoriu", cu zeci de consultaţii medicale şi detartraj inclus

(Captură Foto)

Deţinuţii închişi la Penitenciarul Bistriţa au beneficiat, în anul 2015, de 24.181 consultaţii medicale şi 1.352 consultaţii stomatologice, ceea ce înseamnă că, în medie, un deţinut a avut parte de circa 40 de consultaţii anual, relatează Hotnews.

De asemenea, cei circa 500 de deţinuţi au avut parte de 634 de analize şi examene de specialitate, 213 au fost internaţi în spitalele-penitenciar, iar alţi 14 în spitalele publice.

În ceea ce priveşte consultaţiile stomatologice, deţinuţii au beneficiat nu doar de extracţii şi obturaţii, ci şi detartraje şi alte tratamente.

De asemenea, nu au existat discontinuităţi în aprovizionarea cu medicamente - aşa cum s-a întâmplat adesea în farmaciile de unde se aprovizionează cetăţenii aflaţi în libertate - iar persoanele cu boli cronice şi cele folosite la deservire au primit şi vaccinuri antigripale.

Penitenciarul Bistriţa a avut în custodie, în anul 2015, o singură persoana cu handicap, ce a beneficiat de însoţitor, potrivit legislaţiei în vigoare.

Informaţia vine în contextul în care presa a vuit, de-a lungul timpului, despre faptul că, odată ajunşi la închisoare, deţinuţii celebri îşi descoperă brusc numeroase boli care nu pot fi tratate decât în libertate, precum şi un viguros talent scriitoricesc, care îi îndeamnă să scrie lucrare ştiinţifică după lucrare ştiinţifică.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne