UPDATE: Pentru unii ciumă, pentru alţii... fără bon. Stelian Negrea n-a primit bon la hotelul familiei şefului ANAF

Jurnalistul Stelian Negrea.
Jurnalistul Stelian Negrea. (Facebook)

UPDATE: În condiţiile în care zeci de firme au fost închise zilele trecute, pentru nereguli de doar câţiva lei, iar pe uşi şi geamuri li s-a lipit anunţul "Activitate suspendată de Antifraudă ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale", hotelul familiei şefului ANAF, Gelu Diaconu, funcţiona în continuare, "binemersi" marţi dimineaţa, la o zi după ce jurnalistul Stelian Negrea a reclamat la Telverde, Direcţia Antifraudă, că nu i s-a emis bon pentru ce a consumat la respectivul hotel:

"Legea e doar pentru căţei. Hotelul şefului Fiscului unde am băut ieri o cafea şi o apă minerală fără să-mi fie emis bon fiscal este binemersi deschis în acesta dimineaţă: clienţii intră şi ies în voie iar parcarea e plină de maşini. Nici o maşină de la Antifraudă nu se afla în faţa hotelului şefului Fiscului pentru încălcarea legii deşi domnul Gelu Diaconu, şeful ANAF, ne asigura aseară că "dacă a fost făcută sesizare la Telverde, Direcţia Antifraudă va demara controlul, la fel ca în orice altă situaţie, în vederea verificării modului în care această societatea (n.r. adică firma şefului ANAF) respecta prevederile legale. Absolut toate sesizările făcute la Telverde urmează aceeaşi procedură, fără excepţie, şi toate cazurile unde s-au găsit nereguli primesc acelaşi tratament, inclusiv suspendarea activităţii. Nu există tratament preferenţial iar acţiunile care vizează întărirea disciplinei fiscale vor continua în acelaşi ritm", adaugă jurnalistul Stelian Negrea, pe contul său, în dimineaţa zilei de marţi.

Hotelul Internaţional din Bucureşti la care se referă Negrea în postările sale este operat de o companie deţinută, în proporţie de 50%, de soţia şefului Fiscului, Gelu Ştefan Diaconu.

Luni seara, ANAF declara, într-un răspuns pentru Hotnews.ro, legat de sesizarea jurnalistului Stelian Negrea că:

"Dacă a fost făcută o sesizare la Telverde, Direcţia Antifraudă va demara controlul, la fel ca în orice altă situaţie, în vederea verificării modului în care această societate respecta prevederile legale. (...) Absolut toate sesizările făcute la Telverde urmează aceeaşi procedură, fără excepţie, şi toate cazurile unde s-au găsit nereguli primesc acelaşi tratament, inclusiv suspendarea activităţii. Nu există tratament preferenţial, iar acţiunile care vizează întărirea disciplinei fiscale vor continua în acelaşi ritm", se preciza în răspunsul ANAF, semnat de însuşi Gelu Ştefan Diaconu.

* * *

"O cafea şi o apă minerală la Hotelul Internaţional din Bucureşti deţinut de familia şefului ANAF, Gelu Diaconu, 16 lei. Nu mi s-a emis BON FISCAL. Am sunat la Telverde Antifraudă Fiscala 0800800085 şi am înregistrat o sesizare iar doamna de acolo mi-a dat dreptate că ar fi trebuit să-mi fie emis bon fiscal. Vă ţin la curent cu noutăţile pe măsură ce apar.", semnalează luni jurnalistul Stelian Negrea, printr-o postare pe contul său de Facebook.

Declaraţiile lui Negrea vin la doar două zile după ce, ca răspuns la criticile aduse instituţiei sale, şeful ANAF, Gelu Diaconu, declara "toleranţă zero" pentru evazioniştii fiscali (în special a celor mici):

"Nu m-aş putea uita în ochii comerciantului cinstit, care-şi plăteşte dările, şi să-i spun că pe vecinul lui l-am iertat că nu a dat bon, pentru că suma este de doar 100 de lei, în acel moment. Aşa ceva nu se va întâmpla cât timp mă aflu în fruntea ANAF. Mesajul meu este simplu: toleranţă zero pentru evazioniştii fiscali. Vom menţine acelaşi ritm în ce priveşte combaterea marii şi micii evaziuni", declara pe 28 martie Gelu Diaconu, după ce instituţia sa a fost acuzată că pune pe butuci micile afaceri de familie, în timp ce pe marii evazionişti nu-i deranjează nimeni.

Mai multe pe acest subiect puteţi citi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne