Percheziţii DNA în Geoparcul Dinozaurilor. Este verificată avizarea construirii de microhidrocentrale pe Râul Alb

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Procurorii DNA efectuează vineri percheziţii la Agenţia de Protecţie a Mediului Hunedoara, Administraţia Bazinală de Apă Mureş şi Administraţia Geoparcului Dinozaurilor "Ţara Haţegului", într-un dosar care vizează fapte de corupţie privind aprobarea construirii unei microhidrocentrale pe Râul Alb, relatează Mediafax, citând surse judiciare.

Potrivit surselor citate, ancheta vizează modul de aprobare a construirii de microhidrocentrale pe Râul Alb în Geoparcul Dinozaurilor, zona unde, reamintim, preşedintele organizaţiei Agent Green, şi însoţitorii acestuia, care încercau să documenteze proiectul hidrocentralei au fost atacaţi în data de 24 mai, de un grup de persoane. Gabriel Păun se află în continuarea în spital cu multiple leziuni corporale.

La sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara, procurorii DNA au solicitat acte legate de avizul dat de instituţie pentru construirea de microhidrocentrale pe Râul Alb, dosarul vizând fapte de corupţie comise în perioada 2013-2015.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, mai arată un comunicat DNA, informează şi procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă.

Reamintim că, duminică, 24 mai, în proximitatea satului Coroieşti din Ţara Haţegului, la Râul Alb, în Geoparcul Dinozaurilor activistul de mediu, Gabriel Păun şi însoţitorii acestuia, care se deplasau pentru a documenta în teren un proiect suspect de a fi distrugător pentru mediu, au fost atacaţi de un grup de persoane.

În urma agresiunii, Gabriel Păun a fost diagnosticat cu o fractură de coastă şi două hematoame craniene, medicii recomandând spitalizare pentru 17-18 zile; multiple traumatisme a suferit şi unul dintre însoţitorii lui.

Însoţitorii acestuia – între care două femei - au fost şocaţi de brutalitatea agresorilor. Unul dintre agresori a fost accidentat şi a suferit un traumatism foarte sever, fiind, în prezent, internat la un spital din Cluj Napoca cu diagnosticul de fractură cervicală.

Urmare a acestei agresiuni, numeroase ONG-uri au luat poziţie, Coaliţia pentru Mediu cerându-le preşedintelui Iohannis şi premierului Ponta să ia măsuri urgente pentru a garanta securitatea membrilor societăţii civile din România şi pentru a combate agresiunea unor investitori şi infractori împotriva activiştilor de mediu.

La rândul sau, ActiveWatch a solicitat autorităţilor competente – Parchetului şi Poliţiei – cercetarea în regim de celeritate a actelor de agresiune comise în Geoparcul Dinozaurilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne