Peste 30 de localităţi erau lipsite de energie electrică la ora 13:00

. (NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
17.12.2012

Un număr de 34 de localităţi erau nealimentate cu energie electrică la ora 13: 00, cele mai multe în judeţul Vaslui, din cauza intensificării fenomenelor meteo şi a căderilor masive de zăpadă, potrivit situaţiei transmise de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Astfel, la ora 13: 00 erau fără energie electrică 15 localităţi în judeţul Vaslui, 10 localităţi în judeţul Botoşani şi 6 localităţi în judetul Iaşi (în portofoliul E.ON Moldova), o localitate în judeţul Argeş şi o localitate în judeţul Gorj (în portofoliul CEZ Oltenia), precum şi o localitate în judeţul Galaţi (în portofoliul SC Electrica SA – FDEE Muntenia Nord).

Potrivit MECMA, numărul liniilor electrice de 110 KV afectate parţial este de 11, după cum urmează: 6 în judeţul Vaslui, 2 în judeţul Botoşani şi o linie în judeţul Iaşi (în portofoliul E.ON Moldova), o linie în judeţul Argeş (în portofoliul CEZ Oltenia), precum şi o linie în judeţul Galaţi (în portofoliul SC Electrica SA – FDEE Muntenia Nord).

De asemenea, în judeţul Gorj, aflat în portofoliul CEZ Oltenia, este înregistrată şi o linie electrică afectată total.

În zonele de alimentare cu energie electrică, gestionate de SC Electrica SA (Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud şi Electrica Transilvania Nord), numărul de consumatori afectaţi era, luni de dimineaţa, de 150.

În teren acţionează 10 formaţii de intervenţie pentru depistarea, izolarea şi remedierea defecţiunilor în vederea realimentării consumatorilor afectaţi.

S-au utilizat căi de alimentare de rezervă pentru zonele afectate, urmând ca în următoarele zile să se revină la schemele normale de alimentare.

În ceea ce priveşte asigurarea consumatorilor finali cu gaze naturale, MECMA informează că presiunea în Sistemul Naţional de Transport Gaze Naturale este menţinută în limite ce permit alimentarea în condiţii de siguranţă, atât a consumatorilor industriali cât şi a sistemelor de distribuţie pentru populaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor