Pierderi de zeci de milioane de lei, înregistrate de entităţi ale Consiliului municipal Chişinău

Primăria municipiului Chişinău
Primăria municipiului Chişinău (chisinău.md)

Primăria Chişinău anunţă că, potrivit rapoartelor financiare pentru anul 2017, 23 de entităţi fondate de Consiliul municipal Chişinău au generat un profit de 20,5 milioane lei, iar alte 7 entităţi au raportat pierderi în valoare de 38,9 milioane lei.

De asemenea, pe parcursul anului trecut au fost calculate defalcări în valoare de 3,8 milioane lei şi transferate în bugetul local 678,6 mii lei, pentru anul 2018 fiind estimate defalcări în bugetul municipal de circa 6,1 milioane lei.

Datele au fost prezentate de Direcţia management financiar în cadrul raportului activităţii economico-financiare a subdiviziunilor şi entităţilor economice din cadrul Primăriei municipiului Chişinău.

De menţionat că luni, 21 mai, şi Direcţia generală economie, reforme şi relaţii patrimoniale a Primăriei Chişinău a prezentat, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, informaţia actualizată privind proprietăţile oraşului prin care s-a constatat că în Registrul patrimoniului municipal sunt incluse clădiri, încăperi şi construcţii cu destinaţie locativă şi nelocativă gestionate de către subdiviziunile Primăriei Capitalei, dar care sunt înregistrate de către Oficiului Cadastral Teritorial în proporţie de doar 22,9%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe