Pilotul Marco Tempestini, cel mai rapid pilot din prefaţa Raliului Moldovei

Marco Tempestini (Napoca Rally Academy)
Marco Tempestini (Napoca Rally Academy) (facebook)

Marco Tempestini (Napoca Rally Academy) a stabilit timpul de referinţă de 2 mi 28 sec 1/10 pe o lungime de 2,75 km în cadrul sesiunii de teste oficiale premergătoare ediţiei a cincea a Raliului Moldovei, competiţie al cărei start oficial va avea loc vineri, în jurul orei 14,00, în centrul municipiul Bacău.

În urma sa, la doar trei zecimi de secundă, s-a clasat pilotul Gergo Szabo (BCR Leasing Rally Ream,) în timp ce Edwin Keleti a stabilit al treilea timp, fiind mai lent cu 4 sec 1/10 decât liderul Napoca Rally Academy.

În cursul testelor, pilotul băcăuan Adrian Răspopa a avut nevoie de intervenţia echipei tehnice, după ce a lovit o rădăcină de copac pe interiorul unui viraj şi a rupt planetara maşinii la volanul căreia se afla. Autoturismul Citroen DS3 R3 au fost reparat şi, astfel, duelul dintre Simone Tempestini şi Adrian Raspopa, cărora li se va adăuga Gergo Szabo se anunţă a fi unul extrem de captivant.

Au mai avut ieşiri în decor Horia Chiriguţ, Răzvan Trişnevschi, Alexandru Ardelean şi Raul Badiu, în urma cărora maşinile au suferit mici avarii.

La clasa automobilelor cu două roţi motrice, Simone Tempestini a fost cel mai rapid pilot, după ce a decis să ia startul la Bacău pe un Citroen DS3 R3, în vederea pregătirii campaniei sale din Campionatul Mondial de Raliuri. În urma lui s-au clasat Raul Badiu şi Adrian Raspopa, toţi cei trei piloţi evoluând pe maşini de clasa 5.

La Cupa Dacia, cel mai rapid pilot a fost juniorul Norbert Maior, în timp ce Vlad Cosma a stabilit cel mai bun timp în cadrul Cupei Suzuki.

Raliul Moldovei propune celor 33 de echipaje înscrise un număr 11 probe, împărţite de-a lungul a doua zile, pe trasee ce însumează 321,97 km, din care 126,02 km de speciale. În ediţia din acest an a fost a introdusă şi o nouă probă speciala, în zona Runcu, în lungime de 5,35 km care străbate comuna Măgireşti, lângă municipiul Moineşti, localitate în jurul căreia este concentrată cea de-a doua zi de concurs.

Festivitatea de premiere în Raliul Moldovei, eveniment organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Local Moineşti, Consiliului Local Măgireşti, Centrului Auto Skoda Bacău, Cybernet Auto Center Bacău şi Pambac, este programată pentru sâmbătă, începând cu ora 19,00, în parcul Băi din Moineşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport