Poliţia germană foloseşte tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanţii care se opun unui marş neo-nazist

Poliţia germana a folosit sâmbătă tunuri cu apă pentru a dispersa un grup de manifestanţi de stânga, după ce aceştia au aruncat cu pietre încerecând să oprească un marş neo-nazist în Leipzig.
Poliţiştii stau în faţa unor containere incendiate în timpul ciocnirilor violente cu un grup de manifestanţi care se opun unui marş neo-nazist în orasul german Leipzig, 12 decembrie 2015.
Poliţiştii stau în faţa unor containere incendiate în timpul ciocnirilor violente cu un grup de manifestanţi care se opun unui marş neo-nazist în orasul german Leipzig, 12 decembrie 2015. (Captură Foto)

Aproximativ 1.000 de manifestanţi anti-fascism au dat foc unor containere de gunoi şi au ridicat baricade de lemn pentru a împiedica aproximativ 200 de susţinători ai neo-nazismului să mărşăluiască în oraş, a raportat ziarul Saechsiche Zeitung.

Poliţia a declarat că au fost rănite câteva persoane în timpul violenţelor şi că situaţia rămâne tensionată, fără a menţiona, însă, dacă răniţii sunt civili sau poliţişti.

Ofiţerii care au încercat să menţină o distanţă între cele două grupuri de demonstranţi au fost atacaţi de persoane din tabăra de stânga, a declarat poliţia.

În Leipzig şi Dresda, un alt oraş din estul Germaniei, grupurile anti-imigraţie au organizat recent mai multe demonstraţii împotriva politicii cancelarului Angela Merkel de a menţine o uşă deschisă pentru refugiaţi şi solicitanţii de azil. Astfel de proteste au fost deseori însoţite de contra-demonstraţii.

Poliţia nu a precizat dacă marşul neo-nazist a fost organizat în semn de protest faţă de politică guvernului german privind acordarea de azil pentru refugiaţi.

Peste 1 milion de solicitanţi de azil sunt aşteptaţi să sosească în Germania în acest an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe