"Poliţia locală a tăbărât pe noi!" Candidat la europarlamentare acuză intimidări din partea Primăriei conduse de Firea

George Simion
George Simion (Eugen Horoiu\Epoch Times)

Candidatul unioniştilor la Parlamentul European, George Simion, acuză că a avut parte de intimidări şi şicane din partea Poliţiei Locale în timp ce strângea semnături pentru înscrierea în cursa electorală. Revoltat, Simion susţine că Primăria Capitalei îi pune piedici pentru a nu putea intra în competiţia pentru alegerile europarlamentare.

Concret, Simion - cunoscut activist care-şi propune să promoveze idealul unirii României cu Basarabia în Parlamentul European - reproşează Primăriei conduse de Firea că i-a refuzat aprobarea instalării de corturi necesare pentru a-şi putea strânge semnăturile. De asemenea, Simion îşi manifestă revolta faţă de faptul că azi când a venit să strângă semnături în faţa PMB chiar şi aşa, fără cort, a fost şicanat şi luat la mişto de Poliţia Locală

"Primăria şmecherilor, primăria celor cu maşini de la 100.000 de euro în sus nu-şi doreşte ca şi noi, eu ca independent, să avem şanse egale şi să participăm la alegeri", răbufneşte Simion.

"Am cerut aprobare pe 1 februarie pentru corturi. (...)Ne-a venit răspuns de la viceprimarul Bădulescu cu care avem o istorie de abuzuri comise împotriva acţiunilor unioniste, ne-a venit o hârtie care spunea că nu ei se ocupă şi că să ne adresăm la primăriile de sector. Asta e o mare minciună tipică pentru partidul şi structurile care-l susţin pe Bădulescu. (...)

PMB este instituţia care autorizează corturi. De fapt, sunt nişte piedici puse concurenţilor electorali pentru a nu-şi strânge semnăturile necesare pentru a fi pe buletinul de vot. Pentru a strânge 100.000 de semnături, câte am nevoie ca independent, e foarte greu fără corturi. E un nou abuz, o nouă piedică din partea sistemului actual, a clasei politice contra unui candidat independent.

"Azi am venit să strângem semnături în faţa PMB. Poliţia locală a tăbărât pe noi, ne-au spus că ne amendează, ne-au intimidat, făceau mişto de noi. Ne-au ameninţat, ne-au batjocorit şi când au văzut că nu plecăm şi strângem în continuare semnături au chemat Jandarmeria. Jandarmeria a constatat că nu încălcăm nicio lege şi asta a fost totul. Dar ne aşteptăm la amenzi din partea Primăriei doamnei Firea", a explicat Simion pentru Epoch Times.

"O să venim în fiecare zi până o să ne autorizeze corturile", promite Simion.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video filmat de unionişti la faţa locului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne