Ponta ar trebui să nu înlocuiască secretarii de stat din MAE, fiind profesionişti

Epoch Times România
03.05.2012

Cristian Diaconescu este de părere că secretarii de stat din MAE sunt profesionişti şi oameni de carieră, exprimându-şi speranţa că intenţia anunţată de Victor Ponta de a înlocui acest eşalon din ministere nu va viza şi Externele.

”Viitorul ministru are o garnitură atât de ambasadori în exterior, de la Moscova până la Washington, trecând prin Bruxelles, cât şi o structură în interior foarte bine pusă la punct, sunt toţi profesionişti. Din acest punct de vedere, are toate avantajele ca şef de instituţie. M-aş bucura foarte mult ca ideea de genul ‘eliminăm toţi secretarii de stat’ să facă abstracţie de Ministerul de Externe, sunt profesionişti toţi şi oameni de carieră. Sper să fie atent primul-ministru la această instituţie”, a spus, la TVR Info, ministrul demis al Afacerile Externe, Cristian Diaconescu.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a anunţat miercuri că actualii secretari de stat, şefii de agenţii asimilaţi secretarilor de stat şi unii prefecţi vor fi schimbaţi.

"Evident, prefecţii sunt reprezentanţii premierului în teritoriu şi trebuie să lucreze cu premierul şi să aplice politica noului Guvern, aşa încât, evident că vor fi schimbări la prefecţi, dar nu pe numiri politice, nu o să numească organizaţia PSD sau PNL, pentru că aşa a făcut PDL-ul până acum”, a declarat Ponta.

“Singurul lucru pe care o să îl cer cu stricteţe maximă este ca şefii de deconcentrate şi toţi cei care ocupă funcţii publice să nu mai îndrăznească să se implice în campania electorală”, a punctat premierul desemnat.

Liderul PSD a mai spus că secretarii de stat vor fi numiţi din rândul celor care au elaborat, în PSD şi PNL, programul de guvernare al USL.“Am coordonat de un an şi jumătate programul de guvernare, oamenii care au lucrat la programele sectoriale vor fi evident şi cei care le vor pune în practică din calitatea de secretari de stat”, a declarat Ponta.

Timofti
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor