Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu lansează un nou proiect - Pro România

Excluşi din PSD şi respectiv ALDE, Ponta şi Constantin, cărora li s-a alăturat şi fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu, au anunţat lansarea proiectului politic Pro România.
Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Fostul premier Victor Ponta şi doi dintre foştii săi miniştri - Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu - au anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, lansarea unui nou proiect politic, Pro România. Potrivit celor trei, noul proiect îşi propune să fie o alternativă la oferta partidelor, relatează Agerpres.

Exclus din PSD după ce a intrat în conflict cu Dragnea (aşa cum la rândul său Daniel Constantin a fost exclus din ALDE în urma coliziunii cu Tăriceanu), Ponta a susţinut că mulţi colegi l-au căutat în ultima perioadă spunându-i să stea, că pleacă Dragnea, şi şi-a exprimat speranţa că parte dintre colegii săi i se vor alătura în Pro România.

"Aş vrea să fie destui colegi alături de mine. PSD are o majoritate obţinută prin vot. (...) Foarte mulţi colegi m-au căutat în această perioadă să spună 'hai mai stai, hai că pleacă Dragnea' (...) Problema este dacă conducerea acestui partid poate să revină pe o direcţie de modernizare şi de centru în care eu am crezut (...) Cine va veni (în Pro România n.r.)? O să vedem. La început probabil foarte puţini (...) Nu avem ce să discutăm cu PNL, să votăm moţiuni de cenzură. Eu o să votez moţiuni de cenzură când o să mi se spună că o să vină un guvern mai bun. Dacă mai vin şi alţi parlamentari alături de noi trebuie să ştie că nu le dăm nicio funcţie şi trebuie să ştie că urmează represaliile", a spus Victor Ponta, duminică, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă există şanse să revină în PSD, Ponta a negat că acest lucru se va întâmpla atâta timp cât Dragnea va fi preşedinte:

"Anul trecut toată campania s-a făcut cu faţa mea, că dacă se făcea cu faţa lui Dragnea, se mai pierdeau voturi. Eu nu am plecat din PSD, am aflat de la televizor că nu mai sunt membru pentru că nu am votat moţiunea. Vă reamintesc că am fost vreo 18 care nu au votat moţiunea şi înţeleg că numai eu nu mai sunt membru.(...) Niciodată nu o să mă auziţi spunând ceva rău de partidul în care am activat, de oamenii care mi-au fost alături la multe campanii si de oamenii care m-au votat şi pe care eu i-am votat. Eu am tot tras de PSD şi Adrian Năstase şi Mircea Geoană să facem un partid modern, de centru stânga, european, progresist. Domnul Dragnea l-a dus la cum era PDSR, ăla pentru care foarte mulţi urăsc şi acum PSD (...) Domnul Dragnea întotdeauna îşi negociază pentru el, PSD e o chestiune pentru el, pe persoană fizică. Ori lucrul ăsta mă face să spun un lucru: cât e Liviu Dragnea şeful PSD nu mă veţi vedea înapoi în PSD".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne