Ponta: Democraţia nu poate exista fără un serviciu de informaţii şi o armată puternice

Participarea primului-ministru Victor Ponta la aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Academiei Naţionale de Informaţii. (www.gov.ro)
Oana Moisescu
19.06.2012

Democraţia nu poate exista fără un serviciu de informaţii şi o armată puternice, iar Serviciul Român de Informaţii şi Academia Naţională de Informaţii se ridică la standardele cele mai înalte din lume, a declarat, marţi, prim-ministrul Victor Ponta, la ceremonia de aniversare a 20 de ani de la înfiinţarea Academiei.

"Este o mare onoare pentru mine să fiu astăzi aici, pentru că îi apreciez pe cei care ştiu că o asemenea carieră nu oferă nici satisfacţii, nici beneficii materiale, ci doar muncă. Cei 20 de ani pe care îi aniversăm astăzi de la înfiinţarea Academiei Naţionale de Informaţii sunt cei 20 de ani de democraţie. Democraţia nu poate exista fără un serviciu de informaţii şi o armată puternice, iar Serviciul Român de Informaţii şi Academia Naţională de Informaţii se ridică la standardele cele mai înalte din lume, chiar dacă aprecierile pe care le primesc nu sunt publice. De aceea ţin să îl felicit pe domnul Maior pentru nivelul înalt de pregătire al elevilor al Academiei Naţionale de Informaţii", a afirmat primul-ministru, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

La rândul său, directorul SRI, George Maior, a declarat că statul trebuie să folosească informaţia în beneficiul cetăţenilor.

"În secolul 21, un secol al informaţiei, statul trebuie să fie un actor inteligent şi capabil să susţină interesele României. Mă bucur că la această ceremonie participă primul-ministru şi membri ai Guvernului pentru că Guvernul trebuie să folosească informaţia în beneficiul cetăţenilor şi al intereselor statelor, mai ales că perioada prin care trecem nu este una uşoară", a spus George Maior.

La eveniment au participat profesori şi studenţi ai Academiei Naţionale de Informaţii, precum şi reprezentanţi ai altor instituţii ale statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor