Posibilă tentativă de asasinat a unor magistraţi

Poliţişti
Poliţişti (Epoch Times România)

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), judecătoarea Gabriela Baltag şi soţul sau, preşedintele Secţiei penale a Tribunalului Neamţ şi-au găsit maşina cu frânele tăiate. Cei doi au depus plângere la poliţie în acest caz fiind deschisă o anchetă, au declarat luni seara, oficiali din poliţie.

"Au fost tăiate două cabluri de la roţile din faţă, cabluri de la sistemul ABS, afectează direcţia. Dimineaţă, soţul meu a vrut să ducă unul dintre copii la şcoală şi maşina a început să scoată tot felul de sunete. Era pe avarii. Nu ştiam ce s-a întâmplat. Este prima dată când păţim acest lucru. A mers la poliţie soţul meu. La service, am aflat că maşina a fost lucrată de o mână criminală", a declarat Gabriela Baltag, la Realitatea TV.

Magistraţii au mers la un service auto, după care au sunat de urgenţă la 112. Echipajul de Poliţie sosit la faţa locului a confirmat că au fost tăiate furtunele de presiune la roţile din faţă. Anchetatorii au cerut imaginile de la camerele video existente la magazinele din apropiere pentru a-i identifica pe autorii faptei.

Conform luju.ro, Gabriela Baltag reprezintă una dintre cele mai cunoscute şi curate voci din magistratură, preşedinta AMR fiind unul dintre judecătorii care au avut curajul să critice derapajele din sistem şi să atace în instanţă hotărâri ale CSM.

De asemenea, AMR, sub conducerea Gabrielei Baltag, a contestat în instanţă decretul prin care Daniel Morar a fost numit judecător la CCR, dar şi hotărârea CSM prin care judecătorii au fost obligaţi să semneze angajamente prin care magistraţii se obligă să nu divulge informaţii confidenţiale din dosare, dându-şi practic acceptul să fie monitorizaţi de SRI.

Acesta nu este primul caz de „aranjare” a maşinii unor magistraţi. În 2010, fostul preşedinte a Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru a fost la un pas să fie victima unui accident rutier după ce o roată de la autoturismul acesteia s-a desprins în timp ce se deplasa de la Iaşi la Bucureşti. În urma expertizei solicitate de Mona Pivniceru s-ar fi stabilit doar că s-a "umblat la maşină".

Nu se ştie care dintre cei doi judecători a fost vizat de acest atentat. "Marţi va fi făcută o expertiză. Au fost făcute cercetările preliminare", a declarat Gabriela Baltag, la Realitatea TV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne