Preda, mişcare surpriză: A cerut în Parlamentul European suspendarea dreptului de vot al României

Dacă în ianuarie coaliţia PSD-ALDE a încercat să supună Justiţia prin OUG 13, acum, lupta se duce cu ajutorul "dictaturii majorităţii parlamentare", a acuzat europarlamentarul Cristian Preda, în faţa colegilor săi din PE.
Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Ar fi oportună activarea articolului 7 al Tratatului UE în cazul României şi suspendarea dreptului de vot în Consiliu, a atras atenţia, miercuri seară, în plenul Parlamentului European, eurodeputatul Cristian Preda, citat de News.ro.

"La Bucureşti avem din nou o criză gravă a statului de drept. Este vorba, ca şi în ianuarie, de o încercare de a modifica legile justiţiei, pentru a proteja politicieni corupţi. (...) Comisia Europeană a cerut Guvernului să consulte Comisia de la Veneţia. Majoritatea a ignorat toate semnalele de alarmă. Şefii celor două Camere au un interes direct în aceste schimbări, unul dintre ei fiind condamnat, iar celălalt aflându-se sub anchetă pentru mărturie mincinoasă.

Cei doi sunt liderii partidelor care alcătuiesc coaliţia de guvernare, aşa că blocajul politic e unul major. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă şi aşteaptă un ajutor de la Bruxelles. Mă tem că doar o reacţie dură mai poate rezolva ceva. Personal, cred că ar fi oportună activarea articolului 7 al Tratatului şi suspendarea dreptului de vot al reprezentanţilor Guvernului român în Consiliu", a declarat Preda.

Europarlamentarul a subliniat că nu mai puţin de 4.000 de judecători şi procurori, precum şi Consiliul Superior al Magistraturii, au avertizat că modificările care vizează legile Justiţiei "vor distruge autonomia puterii judecătoreşti".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne