Premierul moldovean Filat se întâlneşte vineri cu liderul transnistrean Evghenii Şevciuk

Premierul moldovean, Vlad Filat (PETRAS MALUKAS/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
29.03.2012

Premierul Republicii Moldova, Filat, şi liderul separatist Evghenii Şeviuk se întâlnesc vineri, la Tiraspol. pentru a discuta despre probleme economice.

În cursul întrevederii vor fi puse în discuţie problemele ce vizează măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului, inclusiv privind transportarea mărfurilor pe cale ferată, dar şi alte subiecte de interes comun.

„Noi sperăm că reluarea circulaţiei trenurilor va permite să îmbunătăţim activitatea agenţilor economici atât din Transnistria, cât şi din Republica Moldova. Noi ne punem mari speranţe în această întrevedere. Astăzi majoritatea timpului noi l-am acordat pentru a pune la punct ultimele detalii şi sper că acestea vor fi la baza documentului propus spre semnare”, a declarat şeful diplomaţiei transnistrene, Nina Ştanski.

„Am încercat să identificăm soluţii pentru lucrurile prioritare pentru noi. În primul rând ne-am referit la reluarea circulaţiei feroviare pentru transportarea mărfurilor prin segmentul transnistrean al căii ferate. Este un subiect care se discută demult. A fost un subiect prioritar şi în discuţiilre pe care le-au purtat dl Filat şi dl Şevciuc, atât la Odesa, cât şi la Chişinău. Acum, încercăm împreună cu experţii implicaţi să găsim soluţii tehnice - atât la nivel vamal, cât şi la nivel de cale ferată. Suntem convinşi că reluarea mişcării trenurilor pe segmentul transnistrean va îmbunătăţi atât situaţia agenţilor economici din stânga Nistrului, cât şi a celor din dreapta Nistrului. Astăzi am încercat să generalizăm reuşitele şi să vedem ce ne-a mai rămas să facem. A fost o discuţie lungă, cu multe detalii”, a precizat la rândul său vicepremierul moldovean Eugen Carpov.

Filat şi Şevciuk s-au mai întâlnit de două ori până în prezent. Prima întâlnire a avut loc în luna ianuarie la Odessa, iar cealaltă - la Chişinău, în luna martie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor