Premierul Ponta, după amânarea dezbaterii pe Codul Fiscal: "Eu mi-am făcut treaba"

Victor Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
24.08.2015

Premierul Victor Ponta a declarat luni că nu este "deranjat" de amânarea dezbaterii de către Parlament a Codului Fiscal, amânare ce are loc la cererea lui Liviu Dragnea. Totodată, premierul a mai declarat că ar fi "cel mai fericit" dacă s-ar adopta proiectul cu un TVA de 20%, relatează Hotnews.

Întrebat la ieşirea din sediul PSD cum comentează anunţul făcut de Liviu Dragnea, conform căruia cererea de reexaminare a Codului Fiscal se va face în sesiunea de toamnă a Parlamentului, pentru a permite noi discuţii între liderii partidelor parlamentare, respectiv coaliţia de guvernare şi opoziţia, Ponta a declinat întrebarea, declarând că el şi-a făcut treaba în ceea ce priveşte această lege:

"Nu mă întrebaţi pe mine chestia asta. Eu mi-am făcut treaba, am pus pe masa Parlamentului un Cod foarte bun şi sunt convins că va fi votat", a declarat premierul. La întrebarea dacă este deranjat de amânare, Ponta a răspuns: "Nu, nu, de ce să mă deranjeze, Doamne fereşte!".

Ponta a mai adăugat că, dacă se ajunge la adoptarea Codului Fiscal cu 20% TVA, va fi cel mai fericit.

"Dacă se poate unanimitate, cum a fost data trecută", a continuat premierul, declarând că prevederile noului Cod nu se aplică doar pentru un mandat electoral.

Reamintim că sesiunea extraordinară a Parlamentului, programată luni, în vederea dezbaterii noului Cod Fiscal, a fost amânată, la iniţiativa lui Liviu Dragnea. Anterior deciziei de amânare, două comisii de specialitate din Senat au respins cererea de reexaminare a Codului, în pofida faptului că joia trecută negociatorii partidelor parlamentare au ajuns, cel puţin teoretic, la un consens pe tema modificărilor ce trebuiesc aduse acestei legi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor