Premiul Nobel - confirmare pentru succesele trecute şi imbold pentru provocările viitoare

Martin Schulz,preşedintele parlamentului european
Martin Schulz,preşedintele parlamentului european (Epoch Times România)

Preşedintele PE Martin Schulz a apreciat, în Parlamentul României, că Premiul Nobel pentru Pace reprezintă o confirmare pentru succesele trecute şi un imbold pentru provocările viitoare.

"În decembrie, Uniunea Europeană va primi Premiul Nobel pentru Pace. Această distincţie va fi o confirmare pentru succesele trecute, dar şi un imbold pentru provocările viitoare. Prin integrarea europeană am reuşit ceva unic, un proiect unic în istoria omenirii. Am reuşit să depăşim trecutul sângeros al acestui continent. Eu reprezint o ţară în Parlamentul European (Germania, n.r.) a cărei istorie este legată indisolubil de momentele cele mai cumplite din istoria omenirii. Cu toate acestea, azi, în calitate de membru al Parlamentului European, în calitate de reprezentant al unei entităţi multilinguale, multietnice - şi vreau să vă spun că acum, aceasta se întâmplă la câteva decenii după cel de-al doilea Război Mondial, după Holocaust; la câteva decenii după aceste evenimente se întâmplă această minune şi acesta este semnul că suntem capabili noi, popoarele, să ne înţelegem, să creăm instituţii comune, prin care să facem faţă provocărilor secolului XXI", a spus preşedintele PE.

Schulz a susţinut că trebuie ca toate statele europene să îşi unească forţele pentru a "ne elibera de consecinţele regimurilor trecute".

"Identitatea naţională este importantă pentru noi toţi, dar trebuie să ne asigurăm împreună că vom reuşi să punem copiilor noştri la dispoziţie locuri de muncă, trebuie să ne unim eforturile, pentru a ne elibera de consecinţele diverselor regimuri trecute Trebuie să o rupem cu trecutul şi trebuie să ne coalizăm forţele, pentru a face faţă provocărilor secolului XXI, la nivelul relaţiilor economice internaţionale, în domeniul combaterii criminalităţii organizate, în domeniul migraţiei, protejării mediului înconjurător, în domeniul financiar", a mai spus acesta.

El a susţinut că niciun stat din Europa nu poate fi singur în proiectul european, cerându-le parlamentarilor români să-şi ofere spiritul de cooperare.

"Este clar, niciun stat nu poate fi singur în acest proiect, nici Germania, nici Franţa, nici Italia, nici Polonia, nici România. Deci, toate acestea sunt posibile doar prin conjugarea eforturilor a 500 de milioane de cetăţeni europeni. Această idee reprezintă cel mai bun instrument pentru asigurarea păcii şi bunăstării sociale în secolul XXI. Dumneavoastră, membrii Parlamentului, dumneavoastră trebuie să fiţi partenerii noştri la nivel european, este nevoie de suportul dumneavoastră, dumneavoastră trebuie să vă oferiţi spiritul de cooperare", a mai menţionat Schulz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne