Preşedintele PPE: “Afirmaţia lui Ponta despre preşedinte şi regimul nazist este scandaloasă“

Liderul grupului PPE, Joseph Daul.
Liderul grupului PPE, Joseph Daul. (JAVIER SORIANO / AFP / Getty Images)

Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European (PPE), a comentat luni declaraţia premierului român Victor Ponta, care a afirmat că: "efectele asupra societăţii româneşti lăsate de cei 10 ani de regim Traian Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania".

Liderul PPE precizează că preşedintele Băsescu a fost ales în mod democratic de două ori. "Remarcile făcute ieri de Victor Ponta sunt îngrijorătoare. Este cu adevărat scandalos ca un prim-ministru al unei ţări UE să compare preşedintele ţării sale cu nazişti. După cum este bine cunoscut, presedintele Traian Băsescu a fost ales democratic de două ori consecutiv şi în timpul celor două mandate a implementat cu succes o serie de reforme economice şi structurale dificile, dar necesare, care au pus ţara pe calea stabilitatii şi prosperitatii. România se află intr-o situatie mult mai bună ca acum zece ani, înainte de alegerea preşedintelui Traian Băsescu", se arată într-un comunicat de presă remis Epoch Times de PPE.

Joseph Daul susţine că în ultimii trei ani, Victor Ponta a fost obsedat de încercarea de a îl inlătura pe preşedintele Băsescu. "În detrimentul stabilităţii şi credibilităţii ţării sale, Ponta se face responsabil de organizarea multor jocuri si manevre nedemocratice , ca parte a incercarilor sale nereusite de a deveni presedinte.Ambiţiile prezidentiale ale lui Ponta continua sa nu aiba nicio limita: : emiterea de ordonanţe de urgenţă în mijlocul campaniei, încercarea de a incepe o nouă procedură de suspendare a preşedintelui la sfârşitul mandatului său, utilizand declaratii populiste care instiga la ură, etc. România, ca stat membru al UE de peste sapte ani, merită mai mult".

Daul face apel la Partidul Socialiştilor Europeni şi la conducerea acestuia să condamne remarcile lui Ponta şi să se distanţeze de astfel de comentarii, se mai arată în comunicatul remis Epoch Times.